Здаецца, я зразумела, чаму мне так даспадобы пячы хлеб. Уся справа ў цесце! Яно мне нагадвае гліну, якую я таксама люблю вымешваць, перамінаць :) Карціна амаль маслам, але ж хлебам:
И сердце радуется, и желудок :) Попробуйте, конечно! Когда глина хорошая, в правильном состоянии - она мне постоянно напоминает какие-то продукты - тесто, размягченное сливочное масло, шоколад...
Спасибо большое! Фотографии на этот раз мои, так что в этом плане я собой довольна :) Вот серьезно, тесто дрожжевое - как глина в правильном состоянии! Было бы времени больше -постоянно пекла бы свой хлеб.
Вы ведаеце, гэта мой трэці па ліку хлеб у жыцці, а таксама праца з дражджавым цестам. І трэцяя, як і першая спроба была ўдалай! Я раней таксама баялася, але ж ўсё аказалася значна лягчэйшым. Галоўнае, каб дрожджы былі "працавітымі" - іх спачатку трэба праверыць. Расцерці свежыя, ці перамяшаць сухія з цеплым малаком (1-2лыжкі) і дробкай цукру, накрыць рушніком і паставіць ў цёплае месца. Калі праз 20 хвілін на гэтым дражжавым замесе з'явіцца пенная "шапка" і бурбалкі - то значыць усе ок і можна далей расшчыняць і замешваць цеста. Паспехаў!
Comments 16
* может мне попробовать глину?
Reply
Попробуйте, конечно! Когда глина хорошая, в правильном состоянии - она мне постоянно напоминает какие-то продукты - тесто, размягченное сливочное масло, шоколад...
Reply
Reply
Reply
фотографии прекрасны тоже!
молодчинка!
Reply
Вот серьезно, тесто дрожжевое - как глина в правильном состоянии! Было бы времени больше -постоянно пекла бы свой хлеб.
Reply
Reply
Сама рабіла цеста. Рашчыняла, замешвала - ўсе сама :)
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment