Ще раз про усунів

Apr 17, 2013 20:36

Різні шовіністи, збоченці й моральні покидьки, котрі обрали своїм знаменом пантюркістські брехні, вважають, що тюркські народи значно вплинули на формування українців. Мовляв, і зовні серед українців можна здибати типових туркменів і азербайджанців, особливо по селах, і якщо проаналізувати антропологію, топоніміку, прізвища, то виявиться грандіозний непіднятий шар упливу тюрків на український етногенез. Ясна річ, писаки думають, що вони здатні самотужки той шар підняти, навіть там, де його нема. Для них це також засіб знущання над ненависними їм "щирими українцями" - останні два слова вони задля комічного ефекту пишуть російською. Дана тема просто таки збуджує різноманітну краєзнавчу погань, яка похапцем кидається писати про те, що українці є насправді асимільованими печенігами, чорними клобуками, торками, половцями та, звичайно ж, татарами.

Ось тим, про що говорили фолк-хісторичні україноненависники, ми зараз і займаємося - аналізуємо антропологію, здебільшого на прикладах людей достовірно українського походження. У звязку з резонансом, який викликав пост про іранський народ усунів, які, за китайськими джерелами, були схожі на согдійців і зайняли "споконвічні землі се", тобто саків, треба продовжити тему. Пошукаймо далі іранські типажі серед відомих українців. Ось усунь ІІІ-І ст. до н.е., Талди-Курганська область, східний Казахстан:



Нагадаю, що це жодним чином не киргиз-кайсак і не їхній предок, не тюрк, а европеоїдна біла людина, що розмовляла східноіранською мовою, близькою до сучасних осетинської й ягнобської. Близький родич аланів-ясів. І до цієї антропологічної реконструкції теж знаходиться двійник із-поміж наших сучасників. Це щирий українець, Народний артист України Лесь Сердюк - неодноразовий виконавець ролей запорожців. Уродженець Харкова, батько - актор театру Олександр Сердюк, родом із села Бзів, нині Баришівського району на Київщині:







Дякую принагідно татові, що нагадав про цю достойну й талановиту українську людину.

Недарма, починаючи з монгольської доби й до ХІХ століття, китайські  вчені вважали усунів предками русинів. Ясна річ, на пантюркістських недолюдків усе це мало вплине, вони так і будуть бризкати слиною, усвідомлюючи свою розумову й не тільки неповноцінність, і закидати всі форуми й сайти маячнею, бо хочуть взяти кількістю. Її мета - не наукова істина, а боротьба з українськими націоналістами зокрема й українським народом загалом, у якого вони намагаються відібрати славних арійських предків і минуле, підмінивши його огузько-кипчацькими брехнями.

русини, иранские влияния, Лесь Сердюк, кино, иранцы, украинцы, українці, фолк-хистори, антропология, усуні, русины, фото

Previous post Next post
Up