Ганебне голосування від "Німецької хвилі"

Apr 16, 2013 18:56


Чергова ганьба української блогосфери - конкурс блогів од DEUTSCHE WELLE.
https://thebobs.com/ukrainian/category/2013/best-blog-ukrainian-2013/

Номінуються  на "Кращий блог українською" люди, відверто нудні й нецікаві.

Відколи лідер голосування Олена Білозерська bilozerska зрадила Віктора Ющенка та юлькнулася, її блог став абсолютно неінтересним. Суцільні примітивні звіти з заходів так званої опозиції, повідомлення з тюрем, співчуття різним збоченцям і нехитра пропаганда в дусі меншезлізму, що не становить інтересу з точки зору журналістики. Навіть лексика стала вбогою. Зник не лише сам дух виклику. Зникла атмосфера затишної господи, бо старі читачі-націоналісти перестали туди заходити, росіяни більше не атакують, незліченних юлеботів перекинули на іншу ділянку інформаційного фронту. Тут битва вже виграна, "незалежну" Оленку перевербовано й знешкоджено. Хоча вона у проміжках між бубонінням про "чивокунь" ще обіцяє щось таке націоналістичне, проте, погортавши блог, кожен зрозуміє, що все давно скінчено.

Інший фаворит - Дмітрій Рєзнічєнко reznichenko-d, навіть якщо оминути сумнівні "подвиги" та далеко не европейську брутальність, ще понуріший за Білозерську. Багато картинок, репостів, знову актуальна політика, що вкривається пліснявою наступного ж дня, трішки потуг виступити в ролі політичного оглядача, багато невдалих спроб показати себе знавцем життя та геть недолуга експертність. Щось для душі, тобто приємного, цікавого, щирого, не про "борцов с рєжімом" - просто почитати, там не знайти, та й багато рєзнічєнківщини не витримаєш. Штучна й вимучена українська мова, що нагадує комп'ютерний переклад, не спонукає читати далі. Краще б уже й далі писав рідною. Блог так само гаряче агітує за так звану опозицію і спрямований проти всіх, хто з різних причин не поспішає за неї голосувати. Теж, очевидно, "незалежний".

Останнім часом його посилено піарять.

Додано невідомі мені й, здається, позбавлені будь-якої цінности цілком пересічні блоги "Текстів" texty-ua, Сергія Руденка rudenko-s, подруги соціялістичного маніяка Цушка Тетяни Монтян mentbuster, мертвий блог Отара Довженка otar і блог напіванонімового пропагандиста ідей чучхе mykolap. Вони покликані створювати масовку й ілюзію демократичного вибору. Таке враження, що мета підбірки - випхати нагору потрібних конкурсантів, визначених наперед, як на музичних передачах. Кого нагородять путівкою до Райху, уже відомо наперед.

Голосувати

Знаю масу хороших українських блогерів, дехто з яких є справжньою зіркою. Це освічені й культурні люди, що пишуть про суспільне життя культуру, філософію, мистецтво, літературу, історію, розташовують свою прозу й переклади. Серед них є справжні зірки й улюбленці читачів. Це неординарні, достойні й порядні люди, на дописи яких чекають, яких коментують і поважають. Це ветерани української блогосфери.

Проте жоден із них у голосування не потрапив.

І не треба казати, що потрібні лише ті, хто строчить про тюрми, застінки й відбирання в представників другої найдавнішої професії чесно заробленої торгівлею собою дорогої апаратури.

Характерно, що від Франції номінується проект французького інституту соціяльних наук, де можна прочитати про середньовічне мистецтво, де є блоги студентів та науковців, від Туреччини - академік Емрах Ґекер, який  публікує у своєму блозі власні дописи на теми соціології, політики та культури, крім цього, пише огляди нових книг і фільмів, від Індонезії - блог, який розказує школярам про різні професії, від Німеччини - Юлія Пробст, яка розповідає про проблеми глухих. А від України - не надто адекватні політичні агітатори, передбачувані, мов фізіономії їхніх опозиційних спонсорів. Багато з них навіть висловлюватися цікаво не вміє. В їхніх банальних блогах нічого почитати, якщо ти не захоплюєшся естетикою лизання сідниць і не впадаєш в екстаз, зачувши прізвище опозиційних ватажків. Різницю з переліченими країнами відчуваєте?

По відношенню до решти українських блогерів це, звичайно ж, просто несправедливо й підло. Втім, ясно, що це чергова диверсія вітчизняних прибічників побудови ліволіберального ГУЛАГу: єдині речі, котрі воно хоче запозичити з Европи, це - диктат гомосексуалістів, феміністичні покручі в мові і вже відмираюче там юдофільство. Чисті ріки, в яких можна пити воду і ловити рибу, чисте повітря, подоланий сказ, фінансування науки, ставлення до калік і інші речі їх не цікавлять.

При цьому суддею української блогосфери виступає скандально відомий Мустафа Найем - людина дуже далека від української культури й українського життя, названа невідомо чому "одним із найважливіших політичних голосів в українському інтернеті", хоча це звичайний собі журналіст і ведучий. Теж опозиційний.

Брати Капранови були праві. Кожен такий гіперполіткоректний конкурс має прищеплювати етнічним українцям почуття меншовартости та переконувати на підсвідомому рівні, що українське приречене на поразку.

украинофобия, украинцы, українська культура, livejournal, Україна, українці, політнекоректне, журналістика, політика

Previous post Next post
Up