Протистояння в центрі Києва. Активісти не дають вивезти у тюрму «Батю»

Jul 02, 2016 11:18



Вночі суддя Гладун в Печерський райсуд на Хрещатику винесла ухвалу - 2 місяці арешту - Валентину Лихоліту, легендарному командиру, учаснику багатьох боїв, засновнику батальйону "Айдар", нагородженого орденом "За мужність" ІІІ ступеня, медаллю "За жертовність та любов до України" від Філарета, зброєю та чисельними іншими нагородами.

Лихоліта заарештувати за звинуваченнями головних сепарів Сєвєродонецьку.

До суду попіаритись на події прийшли кілька кнопкодавів ВРУ.

Суд наразі заблокований - вивезти комбата "Айдару" Валентина Лихоліта  у СІЗО так і не змогли.

Павло Костенко написав у Фейсбуці: «Я у захваті від батальйонного братства, тут Айдар, Донбас, Азов, Правий Сектор, ОУН, Торнадо - всі прийшли на допомогу, всі розуміють, якщо сьогодні віддати їм Валентина Лихоліта (Батю), то завтра вони можуть прийти по кожного з нас.»

Патріоти продовжують блокувати суд, не дозволяючи вивезти у СІЗО справжнього героя війни. Олександр Ковальчук пише у Фейсбуці:

«Браття українці! Наразі більшість патріотів які зараз в Печерному суді (Хрещатик 42а) блокує вивезення у в'язницю Героя війни, засновника батальйону "Айдар" Валентина Лихоліта "Батю" дуже втомлені адже вже 12 годин триває протистояння. Підтягуйтесь! Допоможіть відвоювати свободу для того хто воював захищаючи тебе! Прошу максимальний репост і підтримку!!!»

Айдар, суд, політв'язні, українці

Previous post Next post
Up