Марафон заяв: експеримент, що зробить місто кращим

Nov 04, 2014 10:43

Оригинал взят у harmyk в Марафон заяв: експеримент, що зробить місто кращим
Сьогодні хочу представити вам експеримент “Марафон заяв”, який триватиме рівно один місяць. Мета цього експерименту - перевірити, що може зробити для покращення благоустрою Києва звичайна людина, не наділена привілеями чи будь-якими повноваженнями, лише за допомогою свого права на подання заяв та інформаційних запитів до органів влади.



Відправити заяву нескладно, та чи є в цьому сенс? Буде належна реакція від органів влади чи прийде звичайна відписка? Куди саме треба відправляти заяви аби збільшити ймовірність їхнього виконання? Чи можна змінити щось у місті без звернень до депутата та збирання підписів під колективними заявами? Чи реально вплинути на благоустрій міста лише заявами?
    На ці, та багато інших питань ви отримаєте відповіді за підсумками “Марафону заяв”.

До 30-го листопада я щодня подаватиму велику кількість заяв та скарг про проблеми міського благоустрою у службу 1551 та у різні органи міської влади. Щодня я ходитиму вулицями міста і фотографуватиму порушення благоустрою: вибоїни на дорогах та тротуарах, зламані лавочки, незаконні МАФи, незаконну рекламу, непрацюючі ліхтарі, відсутність дощових стоків, дорожні блокіратори, за допомогою яких автобидло краде землю і так далі... перелік можна продовжувати дуууже довго. Експеримент “Марафон заяв” продемонструє, чи реально побороти ці проблеми заявами.

Усі порушення благоустрою можна побачити у зручному та красивому вигляді в документі, який я створив спеціально для цього експерименту. Тут актуальна інформація про проблеми та стан їхнього виконання. На момент написання цього допису у документі вже записано 10 проблем і по ним вже подано заяви.

Тут вам і гротескний, повністю іржавий ліхтарний стовп зі зламаною застарілою рекламною конструкцією, яка нагадує Чорнобиль, або місто після бомбардування.




І незаконно встановлені МАФи.


І забуті інформаційні таблички на дорозі.


І дірки на дорозі.


І ще багато чого. Це лише початок! Щодня перелік проблем поповнюватиметься і додаватиметься в документ.

Цікаво, що перші 10 заяв модератор 1551 зареєстрував о 1-й годині ночі у ніч з неділі на понеділок.



Сумніваюся, але сподіваюся, що вкінці експерименту кожна проблема матиме статус “Вирішено!”.

Про перебіг експерименту та його результати я розповідатиму у себе в блозі harmyk протягом місяця щопонеділка. Так що заходьте сюди частіше за останніми новинами з паперового фронту.

Ну що, чиновнички, готуйтеся! Експеримент почався. Скоро на ваших столах лежатимуть стоси заяв, ваша електронна пошта буде завалена інформаційними запитами, а на карті звернень 1551 більше не залишиться жодного вільного місця.



Розкажіть про цей експеримент своїм друзям, зробивши перепост, хай більше людей дізнаються про можливості звичайного громадянина зробити своє місто кращим.

Previous post Next post
Up