Прочитане

May 01, 2013 22:06


а в мене є 2 давно прочитані книги, але не було часу публікувати думки\цитати, що лиш пригнічувало..

насправді був, але я вбивала його на дурниці, як то кажуть час на час. не треба наступати на граблі.

Зворотній бік світла - Дара Корній. Полюбила я цю українську містифікаторку, вона розказує чи складає українські легенди, такі, що так перегукуються з сьогоденням. Книга вся пропахнута звичайним українським селом, хоча більшість подій і відбувається в місті, але книжка передає всю красу природи, якої в місті так мало.. Читаючи мандрую своїм життям, карпатами які бачила, це так приємно) і хоча авторка робить те що я так не люблю - розтягує історію на кілька книг, але в мене є відчуття, що не закину цю історію, бо тут щирість, світлість, доброта та наївність) Дружба та розуміння, а ще це все з нашим присмаком. Ех... недавно з сусідками по квартирі говорили про цю українську міфологію) Яке ж воно хороше, але спати не могла опісля до години 4 ранку) вперше таке в мене.. але все буває вперше, як приємне, так і не дуже, як щастя, так і сварка...

А ще одна книга: Марія Матіос "Майже ніколи не навпаки". Там пише - сімейна сага у новелах. Як усі повязані між собою, і наскільки ми впливаємо на життя інших. А навіть про це не задумуємось. Події буковинського села на фоні воєн. Яке життя в сімях. Чим живуть люди. Отак все чесно, щиро і без прикрас. Правда, про яку не говорять. А вона й так уся кричить назовні.

цитати:

Бути в невістках - це не малину на лік перетирати.

Людям правди не розкажеш. Вони її знати все одно не хочуть.

Ось так і живуть вони, кожен зі своєю правдою й своєю мукою.

В мене вже так багато її книжок, але треба зібрати всі, воно якесь близьке по духу. Книги - чудове лікарство) Треба йти в магазин і закуповуватись:)

книги, мета, думки, Марія Матіос, Люко Дашвар

Previous post Next post
Up