Sminke

Mar 22, 2011 20:37

Først, la oss starte med opphavet. Då vi fekk utdelt foreldre, fekk eg mamma. Mamma har ikkje hol i øyrene. Mamma vurderar klede ut i frå kor varme dei er. Mamma brukar ikkje sminke.

Så ofte ho får jsansen snakkar ho om kor forkasteleg det er med desse amerikanske misse-prinsessene, småungane som blir dolla opp til dette:


Read more... )

sminke, bryllaup

Leave a comment

lenestol March 24 2011, 21:09:27 UTC
aj. jeg er en racer på meg selv, men på andre..? not so sure..
om huden din er så fin som på bildene jeg har sett av deg (porselen?!) så trenger du jo ingenting der, hvertfall. noe til å fremheve øynene dine med, litt glød kanskje, og en lipgloss er nok, tenker jeg. prøv deg frem..

mascara (brun kanskje? siden du er så lys?)

øyenskygge (lette jordfarger, kun for å fremheve øyne mer, ikke for å være kul eller moderne enn sånn dag..) isadora har gode, rimelige skygger. eller så har du litt fra før.
ikke for lyse, ikke for mørke, bare lett fremheving av øyne ;) jeg personlig unngår glitter og skimmer, men sånt er jo personlig. dog; bryllup er på dagtid.. bilder blir tatt i sterkt lys.. jeg anbefaler ikke (så mye) skimmer og glitter.. :P

anbefaler dog en primer for å unngå at skyggen striper seg utover kvelden. jeg hadde en primer kun for øyelokk for noen år siden, men ettersom jeg ikke har porselenshud lenger så bruker jeg nå primer for hele ansiktet. min favoritt er denne: http://www.makeupmekka.no/primed-and-poreless-face-primer-too-faced.html, den kan brukes uten sminke oppå, den jevner bare ut hudfarge og evt porer/rynker, og den gjør at sminke sitter som berget.

jeg mener å huske at du er naturlig rød og frisk i kinnene? i så fall trengs det ikke noe der heller, en slik dag har de fleste bruder naturlig glød ;)

en highlighter av noe slag, et lett strøk over nesen og kinnben, kan bli veldig fint. http://www.coverbrands.no/no/shop/smashbox/smashbox-artificial-light/ feks. jeg har en i pudderform fra smashbox, ser for meg at det er enklere å påføre lett enn flytende masse.. vet altså ikke så mye om akkurat dette prduktet jeg linker til.. og: ikke nødvendig! bare om du har lyst til å leke deg litt før den store dagen ;)

noe på leppene, kanskje. men heller ikke nødvendig. jeg unngikk det da jeg ikke hadde lyst til å hele tiden være bekymret hvor leppestiften var, om jeg hadde spist den opp, om den var på tennene.. praktisk, vet du ;) gloss kan lett bli for glossy (min mening igjen. jeg har heller ikke hull i ørene og vurderer også klær ut fra hvor varme de er :P), men nok fukt er nødvendig. og ha seff en gloss/leppestift om du har lyst!

eos sine lipsyler er forresten de beste jeg har testet, og jeg har testet dem alle..

Reply

katusj March 27 2011, 10:39:35 UTC
Dette var til stor hjelp, Lene, tusen takk!! <3

Når desse blada skriv "Bruk en god krem, legg på en primer etterfulgt av tørr concealer og avslutt med løspudder", så er det altså ikkje heilt nødvendig? Skal setje primeren din på ønskelista til bursdagen :) Men eg har også tenkt at eg bør ha noko med solfaktor viss det er sol. Burde eg då gå for ein primer med solfaktor? Til dømes denne? http://www.makeupmekka.no/retexturizing-face-primer.html Men solkrem bør ein (eller i alle fall eg) eigentleg ta på fleire gongar i løpet av dagen viss eg skal vere litt ute. Men har også tenkt å skaffe meg ein parasoll som kan fungere som paraply.

Når det gjeld augeskugge treng eg nok litt meir hjelp. Google foreslår at ein kan gjere det slik: http://www.kvinneguiden.no/videoer/6770 Men altså jordfargar? Tenker vi då komplimentærfargar til mine blå auge, mot oransje? brun og aprikos? bør ein ha ein hudfarga underst? Og trikset er mørkt ytterst og lyst innerst? og mørkt på globallinja? Eg er jo litt glad i skimmer og glitter sånn generelt sett, men det går kanskje an å vente med det til etter fotograferinga og middagen, og heller glitre litt til kvelden? Same gjeld kanskje for lipgloss, eg synes jo at rosa, glitrande lipgloss er noko av det vakraste som finst, men eg kjem jo ikkje til å servere jordbærmelk sjølv om eg blir glad av fargen.. Lypsyl er kanskje viktigast tenker eg. Kvar får ein tak i eos sine?

Har nok ikkje noko problem med å få kinnene raude, er vel heller motsett. Traff ei dame på apoteket ein dag som meinte at ein eller annan grønn krem ville vere bra for meg, men eg trur eg heller vil vere rosa. Dette med highlighter trur eg at eg treng litt meir forklaring på. Korleis funkar det? Kvar og korleis legg ein det? Kva farge skal ein velje?

Igjen: tusen takk for tips, føler meg mykje betre rusta til å prøve meg fram no :)

Reply

lenestol March 28 2011, 15:13:12 UTC
my pleasure! :)

1. både ja og nei. jeg vil alltid anbefale en god krem ;) primer er også prima (haha! tog du ann), men concealer og løspudder kan være unødvendig, det er for fikse på huden, og er huden fin så er det jo ikke stress. (hilsen hun som ikkje skjønte poenget med foundation før episoden med utslettet høsten 2006. før det hadde jeg prima hud myself.)

2. jeg har ikke prøvd primeren, men solfaktor er alltid lurt. jeg tenker ikke så mye over det selv da jeg alltid har både krem med faktor 25 og pudder med faktor 15 nå til dags, men er enig at det er viktig, og tror primeren kan være et bra alternativ. parasoll/paraply er en strålende idè, tenk å gå rundt og snurre på den =) store solbriller tar også en del av solen, men kinn og panne trenger kanskje ekstra beskyttelse. men: hvor mye skal du egentlig være i sola? (skal vielsen foregår ute?) kan du holde deg i skyggen? brudekjoler kan være varme..

3. jeg velger jordfarger for å fremheve dybde og størrelse, derfor er lyst innerst og mørkt ytterst riktig ;) jeg opplever at mine blå øyne blir mer intenst blå av brune farger og har aldri tenkt på dette med oransjt/aprikos. om huden din lett blir rosa ville jeg nok unngått farger som krasjer med rosa på den måten oransje gjør.. jeg ville nok brukt farger som smelter inn og bare er ut som nettopp skygger, om du vil bruke litt farger anbefaler jeg å spørre noen andre enn meg :P mørkt på globallinja, men mørkt helt in i øyekroken kan bli litt hardt. trenger ikke egen skygge underst.

4. lurt å sminke glitter og glam når det blir litt mørkere! og gloss; prøv deg frem på forhånd (jeg dør litt når jeg skriver det, for selv er jeg ikke typen til å øve meg på slikt. det blir som det blir, liksom. men jeg anbefaler det for det. gjør som jeg sier - ikke som jeg gjør :P) og om du har muligheten; sjekk ut o-glossen til smashbox, da slipper du ha gloss på tenner og utenfor leppene og på hele morten :D

5. eos selges på cubus, vita, xxl sport(!) og flere andre steder. de står som regel ved disken og smaker herlig :)

6. vær rosa! du ser ut som en sånn vakker, sart frøken fra en jane austen-bok :)

7. jeg prøver meg frem selv. favoritten er et pudder inni en beholder med kost; jeg drar kosten lett over begge kinnben og nesebenet og dutter litt på haka. da skal lyset falle vakkert over de mer utstående partier og fremheve dem på en veeeldig diskrè måte. jeg har den kremen jeg linket til, men den er litt vanskeligere å legge iom at jeg bruker pudderfoundation. lyseste lyse!

lykke til igjen, håper du kommer fram til noe du blir fornøyd med :)

Reply

katusj March 29 2011, 10:50:42 UTC
Tusen takk! Du skal sjå det blir nokre biletoppdateringar her etterkvart som sminka blir kjøpt inn, så får du kommentere kva som fungerar bra og dårleg :)

Reply

lenestol March 30 2011, 09:22:47 UTC
gler meg =)

Reply


Leave a comment

Up