Handmade expo, весна 2015

Apr 11, 2016 22:59

Кожного разу іду на хендмейд експо і щоразу сподіваюся на краще, і кожного разу отримую розчарування. Виставки бідні, товарів для вишивки мало, представників фірм одиниці, хендмейдерів стабільно багато. З представників фірм традиційно був стенд Лука-С, вони звичайно молодці, але стенд невеличкий, біля прилавку, де продають, постійний натовп.






На вході розташовується стенд компанії Вівчарі, де продається вовна і органайзери для ниток. Я купила собі органайзер.




Вишиванки в моді і нікуди не збираються з неї іти. На виставці були вишиванки машинні, а також великий вибір заготовок під вишиванки.





Були представлені роботи кримців.





Знову були продавці українського багету. В тій багетці, де я оформлялась, я питала, чому вони не купують укр. багет. Отримала відповідь, що він кривий і неоднаковий по кольору. Не знаю, не знаю, але те, що я бачила на виставці, це безпощадний гламур, одне золото і гламур.




Величезна кількість заготовок і наборів для вишивання бісером. Я не доганяю цього бісеру крім магії канви, воно мені аляпувате, вичурне і безсмакове. Вдома би я таке ніколи не повісила, хоча повишивати бісером іноді прикольно.









Стенд лука-с. Нічого не купила, але давно заглядаюся на цей пейзаж з соснами. Може колись дозрію на нього. Подушки могли би бути гарною ідеєю, але вони вишиваються на якійсь крупній тканині з домішками синтетики, не хочу такого, та і класти їх ніде.







Стенд лансвіт. Кажуть, гарні набори з чудовою комплектацією, але я до цих дитячих сюжетів абсолютно байдужа.






Вже яку виставку підряд є стенд з наборами для вишивки стрічками. Колись спробувала, більше не тягне. Але виглядає дуже гарно. Можна купити набори і тканину з нанесеним малюнком і стрічки окремо.









Знову були крадії і плагіатори з фірми ідєйка. Жіночка намагалася мене переконати, що ні, в них свої дизайни для вишивок і малюнків, на що я їй показала на дизайни, які давно представлені у діменшенз, херітажа, анкора і інших, і спитала: А це що? Їм китайці роблять, а вони себе видають за українську фірму. І ще одні плагіатори з абрис арт здерли відомі дизайни від доме.






Було багато різних хендмейдерів, але не їх я хотіла побачити на виставці. От наприклад оці "нічні сорочки". Я не сперечаюсь, в них вкладено дуже багато роботи, але куди їх носити? Спати в них? Так за 6400 грн можна знайти і дешевшу ночнушку. Ляльки-мотанки жахають мене щоразу, як я їх бачу. Ці обличчя без облич, а особливо як замість обличчя оте переплетення ниток. Брр, такі моторошні. Печворк цікавий, але в моїй квартирі я не бачу йому місця. І ще ляльки ручної роботи, і знову я не їх цільова аудиторія, і я не уявляю, нащо тримати вдома таку ляльку. Дітям гратися не даси, пошматують за один день, а дорослим це тільки пилезбірник.













Знову мої улюблені іграшкові будиночки, милі до неможливості, але на них можна тільки подивитися, а вдома таке дівати ніде.




Вишите взуття. Я б таке мабуть не носила, особливо чоботи. Уявляю, як швидко та вишивка в умовах нашої зими стане брудною.





Цікаві 3д-картини з картону. Я колись мала таку відкритку від Пауелла. Складати цікаво, а що з ним далі робити, не дуже зрозуміло.





Цілий стенд з картинами різних фірм, в тому числі багато німю. Там продавали схеми, цілі ящики. Дивовижно, але досі є люди, які в тих схемах риються і нагрібають їх.






Я купила органайзер від вівчарів і раму від арабески, найбільшу.

Підбиваючи підсумки, скажу, що нових облич на виставці не було, процентів на 80 одні і ті ж, що бувають на кожній виставці. Мало магазинів, практично немає наборів і аксесуарів. Знайти голки, органайзери - це удача. Пластикової канви, авторських схем, бісеру мілл хілл і наборів - немає. Де-не-де є набори діменшенз, але їх дуже мало і треба шукати. Про можливість розрахуватися картою я взагалі мовчу. Навіть не знаю, з чим весь цей сум пов’язаний: з високою ціною участі, з небажанням укр. дизайнерів брати участь у цих виставках, з їх неспроможністю представити щось цікаве. Сподіваюся, осіння виставка принесе нам щось цікавіше.

мої мандрівки, вишивка

Previous post Next post
Up