Рукоділля березня

Apr 02, 2016 23:55






Як і збиралася, закінчила вінок всіх сезонів. Вишивала з 17 січня по 14 березня. Бекстіч я робила одразу, це виявилася хороша тактика. Вишила логічний фрагмент, і робила бек. Вишивала за допомогою програми crossty, відстежувала прогрес, скільки вишилось за день, яке просування за тиждень. Ниток всіх вистачило, але скільки яких залишилося не скажу, бо одразу змотала їх на бобінки і брала з бобінок. Два чи три відтінки виявилися кардинально іншими від тих, що вже були на бобінках з такими номерами. Виявила два нових номери ниток, яких ще не було в моїй колекції (13401 і 14097). Також дуже маленький відріз канви, буквально по 3 см відступу. Можливо, треба було взяти рівномірку, щоб дірочки не світилися. Оформляти поки що не планую, немає, де його вішати, але можливо десь, колись, в іншій квартирі він знайде своє місце.












Не знаю, нащо мені стільки іграшок на ялинку, бо сама ялинка як прикраса оселі на НР мене не дуже то і цікавить. Але вишивати іграшки мені так цікаво і приємно. Вирішила, що поки не вишиваю великий набір, буду вишивати вишиванку і іграшки. Перша іграшка вже готова. Наполовину це підбір ниток анкор. Я подумала, раз це така попугайська робота, то відтінок туди, відтінок сюди - це не так важливо. Вийшло гарненько. Ще в моїх планах є десяток дизайнів від мілл-хілл - сніжинки і кульки. Шарміками я запаслась ще минулого року, схеми накачала на китайському сайті і десь в інтернетах. Нитки організувала на органайзер вівчарі. Це виявилось дуже зручно, що не треба кожного разу вставляти нитку в голку, щоб вишити чергові 5 хрестиків цим кольором, і я шкодую, що купила тільки один органайзер.







Взялася вишивати вишиванку. Натягнула на раму рукав. Якийсь він дивний. Мені здається, що широкі горизонтальні смуги з орнаментом мають бути зверху. Можна було би подумати, що під час друку переплутали верх з низом, але і на картинці з моделлю вони знизу. Днів 10 пішло у мене на вишивку цього рукава. Дістала вже наступний. Вишивати на льні по надрукованому малюнку не дуже прикольно. Але нічого, я втягнулася і робота пішла швидко. Заправляю в голки одразу весь моточок, і вперед. Коричневих ниток іде дуже багато, жовтих - навпаки, дуже мало. Вишиваю голками поні 28, вони такі крихітні, мені дуже подобаються.







Також хочу почати набір Bucilla Paper dolls - Teddy bear #42732. Розібрала нитки, почала дивитися канву. Виявила, що вона дуже крива і криво обрізана. Обрізала зайве, переміряла, виявила, що якщо вишивати на таких розмірах, то зверху-знизу залишиться по 3 см, що не дуже багато для натяжки. Але ладно, треба спробувати розмітити. Але спершу треба попрасувати. Почала прасувати, з праски з дірочок полилося чорне щось. Чорт-чорт-чорт. Швиденько випрала, добре, що все відійшло, попрасувала і канва зсілася :-/ Розмічу хоча б горизонталь-вертикаль, подивлюся, скільки см залишиться. Але думаю про заміну канви. Схему я вже давно перенабрала, вона давно вже чекає свого часу. Ще невідомо, чого чекати від цієї буцилли. Я вишивала колись вже їхній набір, і він був дуже дивний. Якихось ниток не вистачило, схема була сліпа і однокольорова, і в схемі були якісь косяки. Мені здається, що золотих ниточок буде мало, по перенабору там має бути з ними 860 хрестиків.






Покупки місяця. Ходили з мамою на хендмейд-експо, купила найбільшу раму від арабески, щоб не підгинати краї канви і органайзер вівчарі. Виставка традиційно була дуже бідна і сумна, напишу про це пізніше.

барвиста вишиванка, готові, процес, dimensions, bucilla, вишивка

Previous post Next post
Up