Leave a comment

Comments 21

zveriozha January 22 2016, 12:18:59 UTC
Не описаны варианты, когда Донбасс вообще не вернется назад в обозримом будущем. А ведь и это вполне возможно.

А с Крымом так и тем более.

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 12:25:16 UTC
Это сознательно делалось. Мы ж оптимисты! :) Да и книга называется: "цена возвращения". А общие варианты поведения для упомянутых вами сценариев описаны в других научных публикациях (например, "Україна і Росія: дев'ятий вал чи китайська стіна" - http://www.niss.gov.ua/content/articles/files/Gorbulin_Ukraine_08_05_pereverstka2.indd-2da77.pdf).

Reply


sgt_deppers January 22 2016, 18:23:24 UTC
Прочитав тільки
РОЗДІЛ 9. ПРІОРИТЕТИ ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КОНТРОЛЬОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ДОНБАСУ
9.1. Інституційне забезпечення

Не подобається мені ця монографія. Наприклад,
"Соціально-економічне відновлення територій має відбуватися в умовах бюджетної децентралізації"
Для мене це означає, що заміни (стовідсотково!) працівників державної влади там не планується. Як і органів соціальної допомоги, і (що головне!) освіти. Тобто, про "розп"ятого хлопчика" там будуть розповідати у школах ще років п"ятдесят.
Без повного перезавантаження всіх державних установ, стовідсоткової заміни старих кадрів у всіх держустановах державні інвестиції (та й приватні) по відновленню регіону немає сенсу.
А за покарання всіх винних (з повною конфіскацію майна!) навіть шукати не буду, впевнений, там цього нема.

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 18:31:56 UTC
Не поспішайте з висновками. Там трохи про інше. Під бюджетною децентралізацією мається на увазі можливість для місцевих органів більше грошей залишати на місцях, а не відсилати в центр, а також самим вирішувати низку суто місцевих господарських питань. Для нас це добре ще й тому, що центру не треба буде з Держбюджету годувати чергових пільговиків так, як годували при Януковичі Донбас.

А про "заміну" і "перезавантаження" - я впевнений, що вони будуть (хай навіть не 100%, але значні). Просто зараз на цьому не акцентують, аби не давати підстав рашистам підживлювати тему про те, що "укропи влаштують чистку для усіх, хто залишився на окупованій території".

Втім, будь-яка критика для науки - це добре. Це як конкуренція в бізнесі - не дає засиджуватися на лаврах.

Reply

sgt_deppers January 22 2016, 18:51:05 UTC
Тема "Що робити з Донбасом" мене хвилювала ще задовго до Майдану. Це навіть обговорювалося у Офелії і неодноразово, якщо пам"ятаєте ( ... )

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 19:03:40 UTC
Я згоден, що так, як було, вже не буде (і не треба). Але на предмет тотального "остракізму" щодо місцевих - все не так однозначно. Навіть якби ми хотіли це зробити і мали всі карти на руках, це вкрай проблематично, а за нинішнього стану України - і поготів. Але умови, на яких буде здійснюватися відбудова, в будь-якому разі будуть наші. Хто не згоден - GTFO до Рашки. Але експлуатувати страх все ж треба дуже обережно... Принаймні, поки що, щоб не провокувати і без того приреченого, загнаного в кут щура...

Reply


maxrokotansky January 22 2016, 21:42:45 UTC
Немного офтопа.
Вот как можно при работе над такими вещами и на такую тему тупо украсть фотографию? И не только украсть, но ещё и испаскудить. Тем более, что автор этой карточки погиб чуть больше года назад под проклятущими Песками. Иначе как хамством и неуважением к бойцам и военкорам я это назвать не могу. Уроды...

Reply

jonathan_simba January 23 2016, 07:12:12 UTC
Та хз, может, там всё с этими копирайтами и порешали на самом деле... Хотя вполне может быть, что и нет... В любом случае, интересно было бы посмотреть на оригинал - если есть, поделитесь ссылочкой, плз.

Reply

maxrokotansky January 23 2016, 10:56:04 UTC
В том-то и дело, что не решал никто ничего. Просто тупо спёрли карточку из фБ, насколько я понял Просто не в курсе публиковалась ли она где-то ещё в сети. Эта карточка была заглавной выставки памяти автора.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1083385168352790&set=pcb.1083398135018160&type=3&theater

Reply

jonathan_simba January 23 2016, 23:32:01 UTC
Спасибо! Надо будет им написать. Некрасиво ведь получается...

Но это ж точно его фото? Не может ли быть такого, что организаторы выставки просто взяли это фото откуда-то из сети, чисто для иллюстрации?

Reply


Leave a comment

Up