Leave a comment

sgt_deppers January 22 2016, 18:23:24 UTC
Прочитав тільки
РОЗДІЛ 9. ПРІОРИТЕТИ ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КОНТРОЛЬОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ДОНБАСУ
9.1. Інституційне забезпечення

Не подобається мені ця монографія. Наприклад,
"Соціально-економічне відновлення територій має відбуватися в умовах бюджетної децентралізації"
Для мене це означає, що заміни (стовідсотково!) працівників державної влади там не планується. Як і органів соціальної допомоги, і (що головне!) освіти. Тобто, про "розп"ятого хлопчика" там будуть розповідати у школах ще років п"ятдесят.
Без повного перезавантаження всіх державних установ, стовідсоткової заміни старих кадрів у всіх держустановах державні інвестиції (та й приватні) по відновленню регіону немає сенсу.
А за покарання всіх винних (з повною конфіскацію майна!) навіть шукати не буду, впевнений, там цього нема.

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 18:31:56 UTC
Не поспішайте з висновками. Там трохи про інше. Під бюджетною децентралізацією мається на увазі можливість для місцевих органів більше грошей залишати на місцях, а не відсилати в центр, а також самим вирішувати низку суто місцевих господарських питань. Для нас це добре ще й тому, що центру не треба буде з Держбюджету годувати чергових пільговиків так, як годували при Януковичі Донбас.

А про "заміну" і "перезавантаження" - я впевнений, що вони будуть (хай навіть не 100%, але значні). Просто зараз на цьому не акцентують, аби не давати підстав рашистам підживлювати тему про те, що "укропи влаштують чистку для усіх, хто залишився на окупованій території".

Втім, будь-яка критика для науки - це добре. Це як конкуренція в бізнесі - не дає засиджуватися на лаврах.

Reply

sgt_deppers January 22 2016, 18:51:05 UTC
Тема "Що робити з Донбасом" мене хвилювала ще задовго до Майдану. Це навіть обговорювалося у Офелії і неодноразово, якщо пам"ятаєте ( ... )

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 19:03:40 UTC
Я згоден, що так, як було, вже не буде (і не треба). Але на предмет тотального "остракізму" щодо місцевих - все не так однозначно. Навіть якби ми хотіли це зробити і мали всі карти на руках, це вкрай проблематично, а за нинішнього стану України - і поготів. Але умови, на яких буде здійснюватися відбудова, в будь-якому разі будуть наші. Хто не згоден - GTFO до Рашки. Але експлуатувати страх все ж треба дуже обережно... Принаймні, поки що, щоб не провокувати і без того приреченого, загнаного в кут щура...

Reply

sgt_deppers January 22 2016, 19:16:40 UTC
Я дуже добре розумію, що моя думка не переважає. І так, як мені хотілося б, не буде. Але ті, хто приймає рішення, хай знає і про таку позицію. І хай навіть її використовують у перемовинах (підозрюю, що так і відбувається). Саме так і шукається компроміс у державі.

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 20:45:41 UTC
Напрочуд мудра позиція, дякую!

Reply

sgt_deppers January 22 2016, 19:00:25 UTC
"...центру не треба буде з Держбюджету годувати чергових пільговиків..."

- Як раз там і пишеться саме про державні програми. Та й ще за підтримки ЄС. Уявляю собі, скільки "благодійників від держави" вишикувалось зараз в очікуванні грошей від Європи!

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 19:05:24 UTC
Та ЄС від того не збідніє. А самі ми, поки не відновимося після війни, все одно не потягнемо, треба когось підключати...

Reply

sgt_deppers January 22 2016, 19:22:08 UTC
Як на мене, той хай ми отримаємо депресивний регіон на роки, ніж на такий же термін виплачувати борги Європі.
На жаль, я не бачу (поки що) жодних шансів, що нам вдасться отримати репарації з Московії. Навіть якщо Московія розвалиться і буде переможеною, нас не допустять до розподілу пірога. Бо нема у нас війни! Тому і ніяких репарацій. Бо це ж у нас внутрішній конфлікт, от же - "тільки в борг".

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 20:45:36 UTC
Не хвилюйтеся, ми працюємо і над цим. Проблема в тому, що для цього недостатньо лише позиції фахівців-юристів, хай навіть тричі обгрунтованої - має бути політична воля домагатися цих репарацій чи хоча б списання боргів на співставну суму.

Reply

sgt_deppers January 22 2016, 20:54:58 UTC
Так, пане Джонатан, вірю Вам! Тим і живимось. Тримайтеся там, друже!

Reply

jonathan_simba January 22 2016, 21:00:21 UTC
Дякую за довіру! Ми докладемо всіх зусиль, аби не підвести.

Reply


Leave a comment

Up