atostogų atgarsiai

Feb 13, 2008 13:45

Beveik tapo tendencija, kad LJ rašau tik grįžusi iš atostogų (arba kai ko nors iš jūsų prireikia ;) )
Taigi, bandau užfiksuoti pagrindinius kelionės ( Vilnius-Kaunas-Riga-Londonas-Barselona-Londonas-Riga-Kaunas-Vilnius ;) ) akcentus.

Barselonoje puikiai išvystyta viešųjų dviračių sistema. Ne taip kaip buvo bandyta Vilniuje, palikti likimo valiai oranžiniai dviratukai. Ten įvesta sistema. Metams galima išsipirkti "nuolatinį" už 23 Eur. Gauni kortelę, kiekvienąkart norėdamas pasiimti dviratį, turi įkišti ją į specialų aparatą, kur nuskaitomi duomenys. Dviračiai tvarkingi, todėl jais naudojasi dauguma. Iš vis, pilnas miestas dviračių ir motorolerių.

Matėm gatvėje augančius mandarinus, palmes ir papūgas jose. Buvome turguje (šitos jūros bjaurybės gyvos ir krutėjo ant ledo, tai akimirką net išsigandus buvau),  bet tradicinių ispaniškų kiaulių nepirkom. Dar lankėmės Gaudi name, Gaudi parke. Apžiūrinėjome Sagrada Familia iš vidaus, ir iš išorės. Kilom ant bažnyčios stogo, grožėjomis Barselonos stogais ir namais.

Ryte, išėjus į balkoną,kur kiekvieną rytą pasitikdavo saulės spinduliai, norėdavosi tik tyngiai tyngiai gerti kavą ir ramiai ramiai rūkyti.. :)

O dar, vienas linksmesnių kelionės nutikimų. Sugalvojau nusifotografuoti su Barselonos vaizdu už manęs, paprašau turistės, ir jau fotografuosius.. apstojo būrys kažkokių mergiočių, sako we want too we want too. Tai va tokia nuotrauka biški gavosi :)))

Visas dienas oro temp. svyravo apie + 20.. žavu ;)

Po Barselonos kelioms dienoms dar buvom užsukę į Londoną. Drįsčiau pastebėti nelabai kas pasikeitę nuo paskutinio mano apsilankymo ten prieš kokius pusantrų metų. Tradiciškai apsilankėm Camden Towne (po gaisro dabar ten tikriausiai jau bus kitaip..). London Eye, Big Benas ir kitos įžymybės savo vietoje. Lietuviai emigrantai žymaus poveikio nepadarė ;)

Toks jausmas, kad kažką svarbaus iš kelionės pamiršau aprašyti.. tik niekaip nepamenu ką :)
Previous post Next post
Up