Feb 07, 2010 22:00
Oh a spicy waffle...
Wecker Page 55
Anders
Nimb weiß Meel / nach dem du vil machen wilt / rührs mit gutr feister Mich zart an / klopff ih aber nicht / thur wol Zucker / Zimmet / Pfeffer und Ingwer darein / Muscatnuß order Blüet ziemlich gestossen / auch Rosenwasser / darnach Eyer / in einen teig zu einer halben maß Milch ist drey Eyer genug / darnach rührs wol durch einander / dünner dan volgend mit der ubrigen Milch / in rechter dicke / salß es recht / wie die vorgeschriebeneen: Und wann das Eysen heiß ist / so leg eines Eyes groß schmalß zwischen di zwey blätter / laß inn den teig einen / rühr es schnell mit hin / damit der teig nicht eine haut bekomme / unnd also bach es / aber nicht zu gech / sie sollen schon stehen / weiß und rofelich durch einander. Wann denn das Eysen zu heiß werden wil / schlag ein auff / unnd leg das Eysen neben sie / laß dieselbige also bachen / so thut es darnach aber recht: unnd wann du eine von Eysen thust / so leg es auff ein sauber glatt blatlein / ein terr darauff / biß sie erkalt / damit sie nicht braun werde: Darnach schneid das schwartze / so rings herumb gehet / ab / mit einem kleinen schärlein: Wan due es dann fürträgt/ leg es schon auff einander / unnd was du uber nacht behäletest / leg ein teller darauff / sonst krümmen sie sich zusammen / und dise sind auch trefflish gut krancken un gesunden / du magst auch wol in solche in wolverschaumbten honig nemen / aber si werden gar balh braun / unnd gleich weich / bleibt nicth so long zubehalten alß die mit dem Zucker / sind auch night für jederman. In gemein / mach ein teig mit Milch und Eyern / un Pfeffer darein oder auch keinen wann du wilt / dise aber sin vedawlicher/ unnd sin auch gut: thu auch schmalz darein / wie in der vorgehenden / man isset sie gar gern zum beschluß oder abendtrunck / si lassen sich auch gar geschwind bachen. Wann du außbäckt /so soltu das Eysen salbe unnd erkalten lassen / ehe dann du es zuthust: Zuvorab nimb den teig der allezeit neben auß pfeist / den leg auff / was recht auff eimal / thu das Eyzen zusammen / back es auch / man hat allezeit gesind dem es schmeckt / wann es schon ein wenig schwartz vom Eysen wirt / unnd bessert die Eysen auß. Wann dir etwan einer auff dem Eysen verbrant / das dann die Eysen hefftig verderbet / so mach nur mit wasser einen dicke teig / bach nur zehen oder zwantzig / so fegt es sich wider auß.
Another
Take white flour/ as much as you would like to make / stir it gently with good fat milk / but don't beat it / put well sugar/ cinnamon / pepper / and ginger/ nutmeg nut or bloom properly ground / also rosewater / then eggs / in a dough with half a measure of milk are three eggs enough / then stir it well together / thin then following with the leftover milk / to a correct thickness / salt it right / as the fore-described : and when the iron is hot / so lay an egg size piece of lard between the two plates/ let it go in the dough / stir it quickly in / so that the dough doesn't get a skin / and also bake it / but not as much / they will stay good / white and separate (?) one on another. When then the iron is hot enough / strike it / and lay the iron near you / let the same bake this way / so do it then but right: and when you take one from the iron / so lay it on a clean flat plate / a plate over the top / until it is cold / so that they are not brown ; Then cut the black / so the rings around it go / off / with a small shears: when you have carried this forth / lay them nicely one on another / and what you keep over night / lay a plate on the top of it / thus they won't crumble together / and these are excellent for the sick and healthy / you may also well in such a well-beaten honey take / but they will be mostly brown / and near soft / stay not so long kep as those with sugar / also are not for everyone. In plainess / make a dough with milk and eggs / and pepper therein or also none when you will / these however are digestible / and are also good : also put the lard therein / as in the foregone / one likes to eat this at bedtime or at evening drink / it lets itself also quickly bake / take this caution: Take up the dough always when it is whistling / then lay of / what is correct on it again / put the iron together / also bake it / one has to always see how they taste / when it is already a little black from the iron / and [then] better the iron. When you sometimes burn one on the iron / that then the iron is stickily soiled / so make only with water a thick dough / bake only to ten or twenty / so it will clean itself off again.
waffle,
culinary symposium,
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