Як створити в Україні першокласну журналістику

Apr 06, 2011 16:04


Один мій хороший знайомий, друг і колега по роботі зробив зауваження коли я критикував "Український тиждень". Мовляв, які маю повноваження їх критикувати.

Щоб дійсно все не виглядало критиканство, вирішив написати список кроків, які повинні призвести до появи нової журналістики (і які я намагаюся виконувати):

1. Безпощадно критикувати усі недопрацювання, непрофесійні кроки журналістів (плагіат, джинса тощо). Треба вказувати на помилки і варто свої зауваження доносити до відома редакції (надсилати листи, писати влічку в осц. медіа журналістам);

2. Читати західну пресу (тоді зрозумієш в чому недолік вітчизняної). Для порівняння варто слідкувати за тенденціями в Росії;

3. Моніторити український медіапростір на кшталт класних матеріалів, появи нових якісних ЗМІ;

4. Сприяти розвитку громадянської журналістики (блоги, громадські сайти);

5. Підтримувати нові проекти:
а) своїми безкоштовними матеріалами;
б) власними пожертвами. Хочемо незалежної журналістики - треба платити за неї з власної кишені.

Щодо останнього пункту. Я для себе знайшов один із найкращих найперспективніших, нетипових медіа - портал ТЕКСТИ. Я готовий туди безкоштовно писати (окремі матеріали, які зацікавили редакцію). Та трохи жертвую на розвиток інтернет-видання. Останній раз виділив із зарплати 112 грн.

Якщо ми хочемо якісної журналістики, якщо ми прагнемо отримувати найсвіжішу інформацію, то за це треба платити.

Вважаю, що кожна свідома людина в Україні повинна віддавати на місяць 40 грн пожертви на проект на кшталт ТЕКСТів (поки що вони єдині, тому треба гроші відправляти ним). Це не так багато - 4 журнали по 10 грн. Але ви отримуєте достовірну свіжу інформацію + журналістику даних.

журналістика

Previous post Next post
Up