Нас будут иметь пока мы будем молчать

Jul 06, 2013 16:45

Сьогодні, на запрошення frankensstein я був на акції протесту біля донецького обласного УМВС. Я скептично очікував маргінального  малочисельного збіговиська. Але акцію можна визнати тою, що пройшла успішно і поставити 7 за 10-бальною системою.

По-перше, було біля 100 осіб. Мабуть унікальний випадок, коли реальна чисельність співпала з тою, яку задекларували організатори у повідомленні для міліції.

По-друге, доволі непоганий зміст акції. Замість голослівних виступів політиканів було багато життєвих історій і свідчень як міліція "дбає" про народ.

До речі, представники МВС не вийшли до мітингувальників (що цілком очікувано). Лише виглядали з вікон і невеличка група у штатському весь час посміхаючись щось жваво обговорювали.



Звісно не обійшлося без "городских сумашедшіх". Невелика кількість жінок літнього віку весь час намагалися запалити публіку скандуванням "Банду геть!". То були юлефани. Один дідус у вишиванці читав вірші. Вірші сумні, але хотілося риготати через його інтонацію, вимову та вираз. Він теж був із групи підтримки ЮВТ - надягнув значок з лучезарним образом дєви.



ЯК і будь-яка протестна акція українців, ця стала своєрідною тусовкою. Не дивлячись на малочисельність, учасники розбилися на групки та обговорювали житєйскіє вопроси.

Було декілька дивних спікерів. Один почав про кришування ментами наркомафії, а закінчив про слов'ян, які зникнуть, якщо з цим не боротися.

Звісно, організаторам на майбутнє треба врахувати багато речей, аби отримати кращій результат: сповіщення і мобілізація людей різними шляхами; більш запальні витупи, якість звуку тощо. Але спасибі за цю можливість висловити свій протест.

До мене підійшла журналістка з газети "День" і запитала навіщо прийшов і чи треба брати участь у подібних акціях. Я відповів, що дійсно для реформування потрібні стратегічні довгострокові різнопланові проекти і системна робота. Але незгода з нинішнім порядком денним повинна починатися ось з таких акцій протесту, де кожен громадянин може висловити своє невдоволення у мирний спосіб. Я, правда, не розумію від чого ржали менти, бо може настати час, коли їм не лише не будуть подавати руки через їхнє місце роботи, а стануть відловлювати і лупити у підворотнях та скидувати на голову цеглу.

Я не розумію людей, які відпочинком, відвідинами салонів красоти і півком на природі проміняли участь в акції. Бо коли тебе трахатимуть, буде пізно взивати до Всевишнього із запитанням "ну чому я?".

Останнім часом в мене складається враження, що всіх нас (і народ, і владу, і ментів) може отверезити лише кров: коли вона прольється, тоді всі почнуть чухати дупу, щось змінювати і реформувати.

P.S. Денис анонсував створення групи у ФБ для обміну інфи щодо порушень прав людини міліціонерами та координації дій

бунт, donetsk

Previous post Next post
Up