"Жидівський срач" і майбутнє "Свободи"

Nov 29, 2012 13:23

У заголовку своєї колонки на сайті ipress.ua я ставив знак запитання. тобто я не кажу, що зараз стрьомно бути прихильником "Свободи" (бо до таких відношу і себе самого). стрьомно може стати за рік-два. Якщо отакі "жидівські срачі" не припиняться.


Read more... )

ксенофобія, антисемітизм, ВО "Свобода", Україна, євреї, українці

Leave a comment

gloria_ma November 29 2012, 23:42:05 UTC
а що сталося?
вас злякало слово "жид"?
а слово "хохол", "малорос", "кацап", "москаль" , "ліцо кавказская націанальності" і т.д. не лякають? нє? А чому "жиди" не лякають із вуст Партії Регіонів?
при чому, в країні, де реально існує національна дискрімінація. і ця дискрімінація стосується зовсім не євреїв.
що за мода у корисних ідіотів (с) створювати проблеми із пустого місця?

Reply

nikolauskass December 3 2012, 14:31:14 UTC
+1

Reply

plauntago December 5 2012, 10:04:24 UTC
"Свобода" то пусте місце? Хм, риторика про "жидів" і "Бандеру", бійки на камеру з тролями 9 травня, злитий протест проти КаКи... Так, мабуть дійсно пусте місце.

Reply

gloria_ma December 7 2012, 11:25:11 UTC
не передьоргуйте.
*зацікавило*: назвіть не пусте місце, достойне вашої уваги.

Reply

plauntago December 7 2012, 14:43:24 UTC
Не пусте варте уваги? ПР - за ними, нехорошими людьми, постійно треба слідкувати. :)

А якщо серйозно, то політичної сили (не обов'язково партії) однозначно вартої уваги і поваги я, на жаль, поки що не бачу. Окремі люди - є, але вони переважно виступають як одинаки. Досить непогано виглядає Дем.Альянс, але ця політсила ще досить молода і не пройшла випробування часом, а багато нинішніх опозиціонерів на початку своєї політичної кар'єри теж виглядали досить обнадійливо, але... :-((((

Однак я проти того, щоб когось вважати "хорошим" тільки тому, що "ну він же ніби за нас".

Reply

gloria_ma December 9 2012, 16:26:51 UTC
я за те, щоб розглядати політиків як інструмент досягнення певних цілей. поки відповідає - хороший, перестав - поганий.
інструмент.

Reply

plauntago December 11 2012, 15:04:35 UTC
Підтримую. Тоді в мене до Вас півтора запитання - чи вважаєте особисто Ви ВСО "Свобода" хорошим інструментом і якщо так, то для яких саме цілей?

Reply

gloria_ma December 11 2012, 22:35:45 UTC
по-любе, вважаю інструментом (хорошим чи ні - час покаже):
а) для певного балансу і скажімо так, додавання міцності опозиції (атмосфера багато значить);
б)нового стандарту - нетолерантності, ага. вважаю, що звичка гадити українцям на голову якось вже надто укріпилась.
в) толерантності:) - за помаранчові роки багато гострих питань стали сприйматися менш гостро - бо всі вже так надискутувалися по них, що в якійсь мірі ствердився формат "і ти в чомусь маєш рацію і ти також". ми стали більш терпимі. (ясне діло не всі, але тренди я такі бачу).

P.S. є ще один момент - для мене дуже важливий - вони в своїх облрадах не зрадили і не зтушкувались. І я це відмічаю як заслугу, що має бути поцінована суспільством. Ну, тобто - це знов таки спроба ввести інші політичні стандарти.

Reply

plauntago December 12 2012, 08:40:33 UTC
Дякую за відповідь. Щодо б) - в моїй уяві захист через нетолерантність можливий тоді, коли одна досить чітка і окремішня група (яка усвідомлює свою окремішність від решти і решта це усвідомлює теж) заважає іншій виокремленій групі. То Ви вважаєте, що гадять на голову українцям головним чином не українці ж, а якась інша група?

Reply

gloria_ma December 12 2012, 20:55:40 UTC
гадять російські шовіністи. і це не залежить, на жаль, від етнічності. рос.шовіністом може бути і росіянин, і єврей, і болгарин і українець.
"нормальна" спадщина колоніалізму.
українцям пора вчитись поважати себе і не тільки просити, а й вимагати.

Reply

plauntago December 13 2012, 11:19:43 UTC
А, тобто Ви проблему і загрозу бачите в "русскомірянах", зрозуміло. Дякую за відповідь.

Я погоджуюсь, що вони дійсно є певною проблемою (не дуже серйозною, але сильно ослаблену людину і легка болячка може вбити), але штука в тому, запропоноване "Свободою" є, нмд, не набагато краще (цілком можливо, що навіть і гірше, серйозний плюс я бачу лише один - воно українське) - теж домодерний проект, який базується на древніх ідеологічних концепціях. Вже вибачайте за гіперболізовану метафору, але це все одно, що у відповідь на пропозицію перейти на ісконне підсічно-вогневе землеробство скрутити дулю і сказати: "Не треба нам ваше підсічно-вогневе землеробство, ми перейдемо до кочового способу життя".

Нмд, проблема "русского міра" автоматично відпаде сама собою, якщо вдасться сформувати більш-менш сучасний (хоча б по міркам розвинутих країн 50-60 років) український проект. Паростки того, що може вирости в подібний проект, нмд, вже є (різні гогольфести, сучасне фермерство, "велика ідея", Павло Шеремета та ін.).

Reply

gloria_ma December 14 2012, 21:44:16 UTC
а як можна побудувати хмарочос без фундаменту?
Домодерний проект - це коли в долі країни мають брати участь тільки нобілітет.
Наскільки я розумію, нічого подібного Свобода не пропонує:).

ідея "русского міра" (він же "совєтскій" ) відпаде тільки у випадку заміни його альтернативним. Найкраще і найприродніше, якщо це буде віднайдення себе. Бо його можна спробувати замінити і, наприклад, російським - он, російські ліберали так і мріють, що Україна буде іншою, кращою Росією. Я не думаю, що з цього може получитися щось оригінальне і квітуче, а, головне, це просто неприродньо і незрозуміло навіщо це взагалі потрібно.

Отже, давайте будувати дім з фундаменту, а не з верхніх поверхів.
(колись я спробувала сформулювати те, на що ви зараз натякаєте. якщо цікаво, прошу:
http://gloria-ma.livejournal.com/191298.html)

Reply

plauntago December 18 2012, 14:10:28 UTC
Щодо хмарочосу без фундаменту насправді все дуже цікаво, адже є "азійські тигри", які як раз є вельми повчальним прикладом, що сучасну державу і економіку принципово можливо побудувати фактично з феодалізму. Так, не факт, що в Україні можна зробити так само (все ж інший менталітет, інші сусіди, інший етап розвитку світових ринків), але можливо можна зробити трохи інакше? Тому я не впевнений, що нам обов'язково проходити всі етапи розвитку західних країн (з усіма їх помилками), щоб досягнути успіху. Хоча в мене немає однозначної впевненості і у протилежному - що нам вдасться "стрибнути" до рівня західних країн (адже крім позитивного досвіду азійців є ще й приклади провалу подібних стрибків у африканських держав).

"Домодерний проект - це коли в долі країни мають брати участь тільки нобілітет. "Все ж домодерність це не лише те, що ви пишете. Я розглядаю її трохи ширше, як формат, коли домінантою є традиції, "як батьки наші жили", що жити треба так навіть не тому, що так краще, а тому, що "так батьки наші жили, так діди заповідали". З ( ... )

Reply

gloria_ma December 19 2012, 10:56:05 UTC
Так, немає. Але в традиції повага до людей вчених є - скоріше слід від неї, бо хамське відношення до інтелігенції, привите в СРСР, теж існує. І все ж ( ... )

Reply

plauntago December 19 2012, 12:58:14 UTC
Ну, поки що Свобода, я так бачу, ставить перед собою політичну задачу повернутися до правил політичного життя і витвір нових.

А от особисто я, дивлячись на реальні дії Свободи, того не бачу, тому й ставлюсь до них значно менш поблажливо. Дай боже, щоб праві виявились Ви, а не я.

Reply

jabogdan December 12 2012, 13:38:18 UTC
в цих трьох областях на всіх виборах голосували за ті проекти, які себе декларували як найбільш проукраїнські, провладні партії там завжди мають жменьку.
такі вже ці галичани стабільні консерватори, не б'єш себе мештом в груди і не клянешся, що за Україну, значить не наш.
тому стушкуватись в місцевій раді не дає жодного ґешефту, можна тільки всією більшістю підіграти в якомусь голосуванні.
зовсім інша ситуація в усіх решту областях і на загальнодержавному рівні, там конкуренція, навіть в двох волинських.

Reply


Leave a comment

Up