У під'їздах Києва з'являються скриньки з періодикою

Oct 03, 2012 13:23

Дебютував як колумніст онлайн-версії "Газети по-українські". Тематика обмежена - мова. Перша колонка про двох чудових українізаторок - Іванна Голуб'юк і Anna Karashivska - які у своїх будинках зробити "Куточок україномовної преси".

Моя хороша подруга - водночас волонтерка ініціативи "Дріжджі" (займається українізацією сфери обслуговування, маркування товарів та оформлення веб-ресурсів) - Іванка Голуб'юк постійно шукає шляхи популяризації української мови та україномовного продукту. Сидіти на кухні і скиглити на тяжкі часи - не в її характері.

Крім участі у безлічі проектів, ініціатив, акцій протесту/захисту, вона розпочала наступ зі свого будинку. Тиждень тому разом із чоловіком вивісили оголошення: "Куточок української преси. Прочитав - передай сусіду :)" Щодня подружжя кладе на столик у своєму під'їзді часописи: "Український тиждень", "Країну", "Газету по-українськи", "Дзеркало тижня" тощо, щоб сусіди брали почитати. З одного боку вони виконують патріотичну місію, а з іншого - дають друге життя вже прочитаній пресі. Бо валятися у пильному куті або на смітнику - найгірша доля українського слова.
Читати далі текст





українізація, українська мова, Україна, українофобія, українці, Київ

Previous post Next post
Up