отже, метнулися ми в будапешт

Mar 26, 2013 13:00



були ми на тиждень втекли з києва. тепер я забрала з друку фотки, дивлюся на них і думаю: а напишу-но я кілька корисних штук, раптом хтось захоче теж в будапешті побувати, то комусь згодиться.



по-перше, кілька слів про візу. угорці жахливі. вони єдині з шенгенців, хто просить надати по готелю не лише бронювання, а й передоплату від 20%. звісно ж, ми не надали, але перш ніж ми дізналися, що це не обовъязково, а лиш ДУЖЕ бажано, встигло минути кілька годин нервування на телефоні. до слова, це був перший раз в моєму житті, коли я подавала документи двічі.
плюс в них на сайті ніц не сказано, а запевняють, що прям всюди написано. і телефони на сайті неробочі вказані. зараз вже не згадаю, де ми знайшли єдиний правильний, але це був інший сайт, геть інший.
візу таки отримали, подякували. довбаний візовий режим, якби ви знали, як я його ненавиджу.
тепер про квитки. будапешт було обрано саме через квитки: на момент пошуку найдешевша пропозиція від візейр була саме туди. ну й ми не були в угорщині ні разу, чому б не спробувати. але майте на увазі, кожна одиниця багажу на рейсі до будапешта і лондона оплачується, навіть перша. на решті рейсів одна торба, що йде в багажний відділ, безкоштовна. ну з ручною кладдю все традиційно, маленька, яка вміститься під сидіння перед вами, безкоштовна, велика - за гроші.
зате ми летіли як королі, скажу я вам. людей було небагато і я навіть дрімала, лежачи на кількох кріслах.



аеропорт, нехарактерно для шарових авіаліній, знаходиться в місті. від нього й до нього ходить автобус 200Е, його кінцева - метро. дуже зручно. в угорщині досі ходять форінти і на момент виходу з аеропорту бажано мати в кишені хоча б 350 на одного, щоб сісти в той автобус. в аеропорті не міняйте (очевидно ж). квиток купуйте в автоматі, бо водій, як завжди, злий і нічого не порадить. а в нього ті ж квитки по 450:)
хитрожопі гади вони, ці водії. в усіх країнах, мабуть, та ж фігня коло аеропортів коїться.



по місту транспорт ходить прекрасно, але, якщо у вас нема нагальних справ, ходіть побільше пішки. ми облазили практично все, окрім околиць.
по цінах - кожен квиток коштує 350, можна купити 10 шт. за 3000. або можна купувати добові, цін на них не згадаю, але деяка економія може бути, якщо ви плануєте кататися на всіх видах транспорту в усі боки. квитки діють на всі види міського громадського транспорту. на контролерів ні разу не нарвалися, але штрафи там щось типу 8000.

__________________________________________________________



а тепер по картинках. маст сі, как говорітся.
перше: поживіть у когось вдома і зацініть висоту стель. це дещо.



перше А) поживіть у Габора. він сидить на фотці поруч із товстунчиком зі штатів. це найліпший хост за все моє життя, чувак був майже в усіх країнах світу і практично ніколи не зачинає дверей. гуд екзампл, встигла за кілька днів дечого в нього навчитися. якщо будете тулити на будапешт, маякуйте, дам його контакти.



__________________________________________________________



друге: купуйте їжу на базарах, ціни десь як і в нас. але якщо хочете недорого наїстися смачного, то є шикарне манюнє (бл.7 стільців на всіх) місце в центрі, зветься Le Bar (Múzeum Körut 19 (Brody Sandor, Muzeum krt), тримають якісь кришнаїти, швидше за все. геніальна вегетаріанська їжа, а поруч магазин з усяким еко-ху*ко. раджу не особливо-то вестися, бо 90% товару - те, що і в нас є. зате є японські штучки і тут я вже не втрималася, шо дєлать.
працюють з пнд по птн з 9:00 до 18:00. до речі, на вихідних не особливо-то що й працює, навіть базари. в неділю - ничо, в суботу - шанси є.

__________________________________________________________



третє: сходіть в музеї. їх там дайбоже, знайдете щось на свій смак. ми от були десь в 4.









__________________________________________________________





четверте: коли будете гуляти, після будайської фортеці, чи як там її, обовъязково знайдіть там же, поруч, Рибальський Бастіон. ось він, нижче на фотках.





прекрасне місце, в теплий час буде фантастичне.
__________________________________________________________



пъяте (чи яке?): зайдіть хоча б раз в szimpla. це бар в закинутому будинку. ідея прийшла з німеччини. зроблено дуже круто, фактично це в місті одна з найліпших неформальних місцин. фотки можете погуглити, в мене лише кілька штук і вони не передають. гугл теж не передає, якщо відверто, ви мусите опинитися всередині, щоб воно вас затягло.



шосте: їдьте в теплий час і беріть велик. ми от не змогли, бо дощ і сніг. офф: ми думали, то там фігова погода для великів, а от приїхали - і овва! он вона де фігова))))



сьоме: коли будете під фортецею проходити в великому гарному тунелі, де всі стіни брудні і понашкрябано різних написів, то
не пробуйте в денний час і собі нашкрябати, бо вас поліція зжене)))
хоча, якщо відверто, ми не псували, а відчищали.



ну й усе, мабуть. для одного поста достатньо.
а, ні! от ще одне згадала, важливе. якщо ви плануєте блошини ринок, то не йдіть на той, що коло сєчєні (ванни найвідоміші). там уже ввели квитки на вхід, а сам базарчик - лайно. найкраші штуки ми знайшли, коли випадково зійшли з трамваю далеко від центру і опинилися на стихійній розкладці. але є ще одна блошка, на яку ми не поїхали, вона десь на заході, близько від межі міста. може хтось фанат, поцікавтеся тоді в місцевих.

літаки, написи, говоріння, транспорт, телефоном, угорщина, птахи, друзі, будапешт, їжа, сніг, музеї, подорожі, cs, юрка, плівка, жанр

Previous post Next post
Up