Шкідливі звички у дітей...

Sep 12, 2011 14:06

Відкриваю різноманітні посилання на скриньці... Наступне вразило наведеною в ньому статистикою.

Україна займає друге місце у світі по кількості випалених цигарок на людину.

15,5 млн. українців (в тому числі - 50% дорослого населення) палять. Палять 50% чоловіків, 25% жінок й 17% школярів.

Опитування Українського інституту соціологічних досліджень ім. Яременка показують, що до 11 років 17% школярів починають палити цигарки. Кожен п'ятий школяр в Україні у віці 11-12 років палить.

За результатами дослідження, щодня палять цигарки щонайменше 40% восьмикласників, 50% десятикласників, 70% першокурсників ПТУ, 55% першокурсників вузів.

За статистикою за рік українці викурюють 124,5 мільярда цигарок! Це більше 6 мільярдів пачок. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно у світі від хвороб, викликаних палінням, помирають 5 000 000 людей. Одна людина - кожні 6 секунд. 10 чоловік за хвилину. Майже 14,5 тисяч за день. В Україні статистика ще більш смутна: через тютюн щорічно з життям прощаються 120 000 курців.

Якісь абсолютно страшні цифри! Щодо дітей, то просто сумно.
Живемо поруч зі школою і я не раз бачу, як діти "на перекурі" ховаються десь під деревами. Добре, не буду ідеалізувати себе, проте перша цигарка було випробована у років 17-18-ть.. але не в 11-ть. Аж страшно, бо Софії практично 11-ть і виходить, що це...." приходить відповідний час...".  Чи домопомагає момент того, що наче не продають тютюнові вироби коло шкіл і що взагалі є заборона на продаж їх до 18-ти років?  Чи знову йдеться про хибні ідеали, прогавини у вихованні дітей вдома, низький рівень суспільної відповідальності? 
Напевно це не звучить так страшно поки це не стосується власної дитини...

Україна, сусіпільна відповідальність, шкідливі звички, школа

Previous post Next post
Up