Дали не се почна

Sep 10, 2010 14:54


 13:38
Дали не се почна



Знам, че под София от известно време се работи здраво. Какво точно се работи не ми е известно, мога само да предполагам. Но че се работи, това го знам със сигурност. И ето какво се е случило тая сутрин:

"София се разлюля в 10,08 часа, телефоните спряха за четвърт час
Ново земетресение разлюля София в 10,08 часа днес. Разклащането продължи в рамките на 5-6 секунди и се усети по всички етажи на сградите. От БАН обявиха, че магнитудът е 3,5 по скалата на Рихтер, а от Европейския сеизмологичен център - че е 3,6. Малко по-късно стана ясно, че става въпрос за 2 отделни земетресения по едно и също време на дълбочина от 2 километра. Веднага след труса "БЛИЦ" получи сигнали от жители на различни столични квартали. Движението на земните пластове е било усетено както в сградите, така и от пешеходци по улиците. Засега няма официална информация за сериозни материални. Посетители в различни интернет-форуми обаче твърдят, че са видяли падащи комини. В рамките на 15-ина минути обаче бяха нарушени комуникационните връзки, като разговори не можеха да бъдат провеждани в нито една от мрежите на трите ни мобилни оператора. Земетресение в София имаше и вчера, но с по-малък магнитуд - 2,5 по Рихтер. Епицентърът беше край Четвърти километър в столицата, а от службите успокоиха, че опасност за вторични трусове няма. /БЛИЦ"

Хубаво, ама в личния ми блог, под една тема със съвсем различно съдържание се пове ето такъв коментар:

"ИМАМ ОПИТ С ЕКСПЛОЗИИ ОТ ИРАК И АФГАНИСТАН, ТОВА НЕ ПРИЛИЧАШЕ МНОГО НА ЗЕМЕТРЪС. ПРОДЪЛЖИ САМО НЯКВИ СИ 5 СЕКУНДИ, БЕШЕ КАТО ЕКСПЛОЗИЯ. МОЖЕ НЕЩО ПОД СОФИЯ ДА СЕ Е ВЗРИВИЛО, АМА АКО БЕШЕ ТРУС ТРЯБВАШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ 15-20 СЕКУНДИ +! Също така не беше нито хоризонтален нито вертикален трус. Учените от БАН взимали инфо от медийте?!?! Усетило се е, само в София, абеше силно. Нещо нередно има. При тия фактори, ако е земетръс трябва да ръгне Булгаристан и в частност София отново в истинския вид на земетръс. Може би ще има вторичен реален трус. Как пък се падна да съм в Булгаристан по тва време!"

Усетът ми казва, че мога да се доверя на коментара. Още повече като се вземе под внимание бъдещето, очакващо София. Или по-точно липсата на такова бъдеще.

Та сега ми се ще да попатам: дали вече не се почна?

http://erigkan.ucoz.ru/news/dali_ne_se_pochna/2010-09-10-746

експлозия, бъдеще, демонокрация, България, София

Previous post Next post
Up