(no subject)

Jun 26, 2011 13:32

Ну от, я таки повернулася.
Виснажена фізично, але ще більше морально. Навіть не віриться, що минуло всього лише два дні.
Подорожі мають дивну здатність виступати вододілом, межею, розривом. Ти покидаєш дім - і повертаєшся іншим. Умова - переночувати деінде, так що навіть два дні виштовхують тебе зі звичних кроків, усміхів і слів. Здається, ніби мене тут не було вічність, і я не розумію, чому люди мене ще памьятають, чому на деревах все ще листя і чому нічого ззовні не змінилося.
Ззовні все те ж, але тепер я ношу в себе всередині щось нове, колюче і дражливе, що не даватиме мені заснути вночі. Позавчора я проговорила з людиною сім годин, сім безперервних годин, і зараз мені здається, що в мене не лишилося більше слів. Треба обережно ростити нові.
Я добиралася дивно, як завжди. Приїхала в Лілль, місто, де стіни будинків обтесані вітром, а люди м'які та усміхнені. Пропустила мій перший потяг, бо на вокзал прибігла мишка - маленьке маусіто - і бігала колами, а іноді завмирала, крихітна налякана бідося. І я хотіла її зловити і винести надвір, поки іїї хтось не розтоптав, бо це було б так сумно, а потім враз зрозуміла, що мій потяг, упс, пішов. Мій другий потяг, як виявилося, був скасований, тому що якась частина працівників страйкувала. Один-єдиний поміж всіх рейсів, і за якимось іронічним вибриком всесвіту це був саме мій потяг. На третій я щасливо встигла, хоч і нервувалася, бо спізнювалася вже на дві години. Щастя було недовгим, бо на півдорозі виявилося, що це не той поїзд, і їду я не в Гент, а в Брюгге. І от я в поспіху вискочила на якійсь станції, і мала чекати ще годину на потяг до Генту, а місто таке, що без сліз і не подивишся. Сіре, пусте, обдерте. Зате Гент ах-ах, я би там жила.
Я вже щоразу чекаю, що піде не так. Це було б дивно, якби мені вдавалося ніде не нашкодити і нічого не заплутати. Я ж майстер уявного макраме, я ненароком сплітаю зі звичних і легких подій якісь нерозривні сітки, з яких потім довго намагаюся видряпатися. І тепер наче я зверху, але сиджу з ледь важким серцем, бо це було неймовірно прекрасно, але я не можу більша про це говорити.
Зате нарешті вийшло сонце!
Previous post Next post
Up