Цільнозернова паска на яблучному пюре та на меду

Apr 11, 2019 15:07

Пухка, м'яка, ароматна, малосолодка, але така смачна для діабетика!






Рецепт придумала сама.
Яблучне пюре надає тісту з цільнозернового борошна м"якості, повітряності та пружності.
Можна додавати трохи більше меду або фруктози, щоб було солодше, але тоді й вуглеводів буде більше. :)

Склянка - 240 мл.

Яблучне пюре без цукру протерте через сито або збите блендером - 1 склянка,
молоко тепле - 1 склянка,
мед - 100 г,
0,5 ч.л. солі,
2 ч.л. сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
- все змішати і дати піднятися шапочці.

Додати:
сметани 100 г,
м"якого (не топленого!) вершкового масла або маргарину 100 г ,
180 г яєць (3 великих яйця),
ванілін.
Цільнозернове борошно - приблизно 1 кг,
до якого додати 0,5 ч.л.
розрихлювача та 0,5 ч.л. соди
(щоб прибрати кислуватий смак яблучного пюре, навіть, якщо воно здається солодким).

Змішати рідкі інгредієнти і почати поступово додавати цільнозернове борошно.
Замісити м"яке та липке тісто. В кінці поступово додати 60 мл рослинної олії.
Накрити тісто і дати підійти в 2-2,5 рази. Після підйому вмісити в тісто 100 г родзинок
(дуже добре буде додати просто натерту свіжу цедру апельсину або лимона),
поділити на порції, розкласти в форми до половини.
Я робила на пробу, тому поділила на дві великі форми по 1090 г в кожну.
Накрити паски харчовою плівкою та дати підійти до країв форми.
Поставити в гарячу духовку, нагріту до 200 град.С., та пекти такі великі близько 45-50 хвилин.
Не перепікати, щоб не пересохла і на другий день паска не кришилася.
Паска має залишитися ледь вологою.
У мене вийшло дві паски по 1030 після випікання, з вуглеводами на 100 г - 37!



Смачного! :)

диабет, яйца, растительное масло, молоко, сливочное масло, яблоки, сметана, паска, мед, цельнозерновая мука

Previous post Next post
Up