Лаша тумбай (максимальний перепост)

Jun 27, 2014 14:18

Originally posted by makaronov at Лаша тумбай (максимальний перепост)


Навіщо мігрувати з “уютненької”?

Навіть якщо забути про її регулярні падіння та цензуру щодо проукраїнських блогерів, є ще одна важлива причина: кожний користувач приносить прибуток власникам цієї російської компанії. Копієчка до копієчки, що отримані від рекламодавців за ваші кліки, складають мільйони. Усе б нічого, бізнес - то добра справа, але:

чи хочете ви приносити прибуток людям, які за гроші щоденно розміщують на головній сторінці потоки лайна на адресу вашої країни і особисто вас, як її громадянина? Компанії, чиї податки йдуть у тому числі на війну з вашою країною і на вбивства ваших співвітчизників? Ви хочете ділитися своїми даними з компанією, що працює в країні, де постійно посилюється контроль за інтернет-користувачами з боку ФСБ?

Ми - не хочемо. Ми бойкотуємо російські компанії, і цю також. Так, колоради і путіністи мають право на вільне вираження своїх переконань, але ми також маємо право ігнорувати їх. На жаль, тут ми позбавлені цього права, і змушені щодня бачити їх промо-пости. Нас поставлено в умови “Щось не подобається - валіть звідси”. Ок, ми готові зробити свій вибір.

Ми, україномовні та російськомовні блогери з України, створюємо свою інтернет-аудиторію на ресурсі Dreamwidth.org. Тут немає можливості пропагувати ідеї путінізму, бо засновники принципово відмовилися від системи нав'язування платних постів та реклами. Тут кожний сам може визначати, що йому читати.

- створити аккаунт на Дрімі та перенести туди свій журнал - справа п'яти хвилин,
- блог має звичний вигляд та інструменти керування,
- сервіс не належить російській компаніїї

Висновок очевидий: треба переїжджати, і робити це масово. А чи вийде задумане - залежить від кожного з нас.

Інструкція з переїзду: nasha-strichka.dreamwidth.org/493.html

Загальні питання: http://nasha-strichka.dreamwidth.org/

Лічильник української аудиторії: http://rahunok.dreamwidth.org/

Previous post
Up