Mar 02, 2009 14:04
המרקיה ברח' יהודה הלוי היא מקום שכבר הזכרתי בעבר (אאז"נ), והוא מהמקומות שהייתי שמח מאוד לו היו לי ליד הבית. לצערי, לא יצא לי לבקר שם השנה עד אתמול, וכך גיליתי שהמקום החל להגיש גם מרקים בשריים ושאר מאכלים ממאכלים שונים.
נדגמו - מרק עגבניות עם אורז, מרק מקסיקני (עם פלפלים ושעועית) , מרק תימני ומרק גולש.
מרק העגבניות היה דליל למדי ולא לגמרי מבושל לטעמי, אבל יכול להיות שאת הדוגמית שאכלתי דגמו מראש הסיר ולא מתחתיתו. חבל שכך. המרקיה היה לדעתי המקום בו התחלתי לחבב מרק עגבניות.
המרק התימני היה ירוק (קונספט חדש שלקח לי כמה שניות להתרגל אליו), בטעם חמצמץ עדין. היה מעניין מאוד.
המרק המקסיקני היה עם הרבה טעם של פלפלים (שבדר"כ אני לא מחבב כל כך), אבל עם ארומה שלא לגמרי הצלחתי לזהות, והיה מוצלח מאוד.
ומרק הגולש היה נהדר. פשוט נהדר. טעם הבשר היה מורגש, הירקות שבתוכו לא היו מבושלים מידי, לא היתה קמצנות על כמות הבשר במרק. כאמור, פשוט נהדר.
בנוסף היו עוד כ- 5-7 סוגי מרקים נוספים, אותם לא דגמתי. בשריים וצמחוניים.
אכלתי מנה של מרק הגולש, ולקחתי הביתה מרק מקסיקני.
המחירים קצת עלו מהפעם הקודמת שהייתי שם. קצת פחות מ- 30 שקל למרק צמחוני ו- 44 שקל למרק בשרי (יש גם חצאי מנות), אבל המנה גדולה ומשביעה מאוד. אפילו אותי.
המקום אינטימי למדי. כ- 6 שולחנות, רובם זוגיים, מכוסים במפת ניילון משובצת. השירות אדיב, חביב ומהיר למדי, ואולי זה לא לגמרי ראוי לציון מכיוון שאת המרק צריך רק למזוג לצלחת ולהגיש. הבעיה העיקרית - לא מקבלים שם כרטיסי אשראי. לסיכום - תחנת חובה לחובבי הז'אנר, אבל גם לא חובבי הז'אנר ימצאו שם מה לאכול.
מסעדות,
מרק,
המלצות