Встановлення Вінди. Китайської)

Sep 21, 2013 18:03

Так сталося, що в моєму тайванському університеті випускникам за умовні гроші продавали ліцензійні Він7 та Офіс 2010. Китайські.
Вінда була Ultimate, т.е. з можливістю встановлення ленгпаків. Загалом, ця схема пройшла без ускладнень, хіба що службові написи до логіну в систему всі - китайською. Але це дрібниця, я б навіть сказав - фіча ;)
Інша справа, це забитий десь китайський шрифт по замовчанню. Формально в налаштуваннях всюди стоїть Segoe UI, але фактично десь є шрифт, який все-ж основний: мовна панель, деякі елементи керування веб-сайтів та підписи в деяких софтах (у мене це QGIS та VLC Player) були написані шрифтом PMingLiu, який латиницею мілкий та незручний, а кирилицею - взагалі нечитабельний (кожна літера займає в три рази більше, ніж мала б). Після двох днів копання в Registry самотужки (Інтернет не поміг), я знайшов причину своїх бід: це був запис GUIFont.Facename із GRE_Initialize, який лежить в HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion. Замінивши там китайський шрифт на Segoe UI, я нарешті здолав проблему шрифтів :)

компи

Previous post
Up