От раніше мене штирило від кави.
Вип'єш 4-5 філіжанок і проблема - чи то головокружіння чи то перед очима літають комахи чи голова болить. Бувало таке, що більше 2 кавусь не пив.
І от мені передали буряковий квас тиждень тому. П'ю зранку, після першої кави.
Так от - то працює, краще за шипшину чи лемон.
Рецепт...
Що треба
- Один буряк великого розміру
- Два літри чистої води
- 2-4 столові ложки цукру (або меду)
- Один шматок чорного львівського хліба, можна бородинський
Як робити
- Спочатку буряк потрібно обчистити і нарізати на шматочки1х1х1 см і покласти в трилітрову банку, десь до половини має бути
- В воді (краще з батьківщини Героя УПА) розчинити цукор чи мед і заповнюєте водою з цукром банку, додати в кінці скоринку хліба. Можна м'яти додати, але свіжої
- Почекати 2 дні і пити стакан, десь за годину після їжі
Застререження
- порадьтесь з лікарем
- не рекомендується пити буряковий квас з хворобами типу сечокам’яні захворювання, подагра, виразка шлунка, алергічні захворювання, гастрит, підвищена кислотність