Siaubo istorijos apie Lietuvos muitinę - konkursas!

Feb 13, 2015 14:59


I. dalis siaubo istorijos apie Lietuvos muitinę
Išgirdęs, kad žinoma vieno portalo apžvalgininkė, tenebus paslaptis - Goda Juocevičiūtė facebooke skelbia siaubo istorijų apie Lietuvos muitinės konkursą - nusgandau.
Žanro reikalavimai griežti, kaip skelbia Goda:
----------
Istorijos tinka visokios: parsisiustu prekiu ivertinimas neadekvacia kaina, suniokotas siuntos turinys, siuntos uzlaikymas ir t.t. Lauksiu, aciu!
----------

Atsiradus nesusipratėlių, pasiūliusių istorijų apie gerą (!) muitinės darbą, konkurso sąlygos patikslintos:
--------
Irodymai, kad muitine gerai dirba, nedomina. Istorijos apie nekompetencija krenta rekordiniu greiciu.
--------
Išgirdęs apie "rekordinius greičius" nusgandau dar labiau. Dievaž, apie muitine dar nuo biblinio muitininko Zachiejaus laikų yra ką pasakyti blogo. Ne šventos karvės, oi ne:
fūrą sulaiko - dešimt praleidžia (proporcija universali - jei sulaikoma tona narkotikų - praleidžiama irgi dešimt), stato pilis, stebisi pasiimdami algą, šaudo gandrus.
Ne, rimtai, šluokim šalin humorą - ne be nuodėmės- pasitaiko klaidų, pasitaiko kvailių, pasitaiko storžievių ir tiesiog blogų...žmonių.
Tad maniau, kad gerbiama Goda ilgai vargs vakarais rinkdamasi sultingiausias iš dešimčių, šimtų istorijų. Aiman!
Po paros įtempto laukimo konkurso organizatorė paskelbė turinti net...tris istorijas:
---------
And lengvu absurdu kategorijoje the winner is... Po patikrinimo sumaisytos skirtingos arbatos rusys! Populiariausio marazmo kategorijoje laimi... lietuvisku,neadekvaciai dideliu kainu priskyrimas drabuziams ir kitiems daiktams,pirktiems JAV.
Nesusipratimu skyrelyje i pirma lentyna keliauja siuntinio atmetimas del nedeklaruotu pirkimo-pardavimo akto dokumentu,kuriu buti negali,kai siuntinyje - dovana is fizinio asmens.
---------
Bloga, bloga mama muitinė. Bet dar blogiau, kad žmonės ko tai drovisi ir nedrįsta išsilieti.Manydamas, kad situacija neadekvati realybei nusprendžiau perskelbti konkursą savais soctinklų kanalais. Žmonės - rašykite, padėkite žurnalistei (rasite skelbimą jos facebook paskyroje), ji stengiasi.
Jei galite - padubliuokite nusiskundimus ir muitinės anoniminio pasitikėjimo tel (8 800 555 44), el. takeliais - pasitikek@lrmuitine.lt

II dalis - viršūnėlės ir šaknelės
Bet kodėl gi dabar? Kur konkurso paskelbimo šaknys (ir uodega)? Pasirodo, Godai užlaikė siuntinį (neabejoju, kad šis atvejis puikuosis prie dramatiškiausių) iš Kinijos.
Užlaikė - Lietuvos paštas, maloniai paprašęs gavėjos deklaruoti ką, kiek ir, atleiskite ko siunčiasi ar siunčiama gavėjai. Kalta - Lietuvos muitinė (kurios smalsučiams parūpo sužinoti siuntos turinį). Mat taip jau ant svieto sutvarkyta, kad žinojimas ir deklaravimas yra gavėjo prievolė.
Netikintys žr. čia (skiltį "Pašto siuntos"):
http://www.lrmuitine.lt/web/guest/klausimai/duk#Pa%C5%A1to%20siuntos?0922a1af808c6818

Ne muitinė (ir ne paštas šiaip jau) turi už jus tiksliau žinoti ką, ko ir kiek siunčiatės. O jums pačiam tiksliai nežinant (kuo švelniai įtariu Godą) -
ne pašto (ir..eee... ne muitinės) reikalas samdyti ekspertus, vertėjus, konsultantus ir aiškintis ko ten sugebėjote prisisiųsti (ar kas prisiuntė). Na, gal tik išskyrus vienu atveju - įtarus, kad siunčiatės narkotikus - tuomet ištyrimo paslaugą suteiks muitinės laboratorija, o muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai maloniai suteiks ir izoliavimo nuo visuomenės paslaugą.
Supaprastinant ir baigiant - Lietuvos paštas, atliekantis deklaravimo muitinei paslaugą, siuntos gavėjos - Godos paprašė pranešti, ką gi ji atsisiuntė (ar ką jai atsiuntė) iš tos saulėtosios Kinijos. Kad galėtų deklaruoti Lietuvos muitinei, muitinės formalumas atlikti. Reikia gi nustatyti ar nėra prekių gabenimo pažeidimų, ar siuntoje nebus prekių, kurioms taikomi apribojimai (pvz.: maisto papildai, vaistai).
Pridursiu, kad būtent iš Kinijos, kaip nekeista, plūsta bene didžiausias kiekis visokių neaiškių miltelių - šaknelių - tabletėlių, kurie dažnu atveju pasirodo esantys narkotinės medžiagos. Lietuvos muitinė gi viso labo skaičiuoja mokesčius, tikrina (įtartinas) siuntas - kai gauna jas iš AB „Lietuvos Paštas“.  Šiuo atveju dar negavo, nes AB „Lietuvos paštas“ niekaip negali jos pateikti.
Negali - nes Goda ne(si)deklaruoja, o paskelbė konkursą siaubo istorijoms apie muitinę (kodėl ne apie "Lietuvos paštą"? Kodėl?). Ir rengiasi mokamos nuomonės publikacijai žinomam portale.
Baimė ir drebėjimas. Karalienė sužavėta. Arba kaip sakė Zaratustra - "Fhtagn"!
P.S.
čia buvo asmeninė, išplatinta asmeninėse soctinklų paskyrose, ne darbo meto, ne darbo priemonėmis rašyta ir publikuota nuomonė. Nemokamai.

hm, kasdienybė, tataigi, jomajo, blogio imperija, beprasmybės, muitinė, ech, keistenybės, ai

Previous post Next post
Up