Gilės jau gruzda

Sep 05, 2013 12:11




Po pernykščio baisinio nederliaus (nė menkiausios gilės neradau, nors miškuose teko pavaikščioti) šiemet ąžuolai tiesiog aplipę gilėm. Tad vakar jau ragavau šviežutėlės ąžuolinės kavos - skanumas! Tik, žinoma, reikia visada gerti su pienu, o saldinti geriausia medum.
Gurmanai dar sakninasi cinamonu ar cikorijom, na bet man užtekdavo ir pieno. Pamenu, vaikystėje visad išlenkdavau puodelį gilių kavos prieš išlėkdamas mokyklon.
Medaus visad rasit pas mane, o rugsėjo pabaigoj (ar spalį) jau ir gilių kavos galėsiu užfundyti elitiniams pirkėjams. Nors, manding, galima tos kavos nesunkiai pasidaryt ir pačiam.
Nes Šiaulių "Rūta" už 100 g berods 6-7 Lt ima. Ai, net aštuonis. O šiemetiniam "Mėnuo Juodragayje" regėjau šimtgramį ekologinės ąžuolienos ir po 15 Lt parduodant.

šiaip sau, geri daiktai, kasdienybė, šviežiena

Previous post Next post
Up