Che, che - veidmainiai

Nov 09, 2010 18:03

..panašu, alfa.lt gerokai apsigėdino, straipsnį apie "vagis" ir "plėšikus" su metalo ieškikliais rankose, iliustruodama akivaizdžiai iš ieškotojų podėlių nukniauktomis fotografijomis (ant vienos jų, berods net buvo žmogus, dėvintis ryškiaspalvę "..elekomo" striukę..;).
Tiesa, po poros pastebėjimų komentaruose labiausiai į akis krintančias abejotinas iliustracijas suskubo pašalinti, bet yra kas jas išsaugojo...
O ir komentaruose bandžiusiam toliau spjaudytis vienam teisuoliui (Tamulynui?) kelissyk gerai "mestelta" - pabaksnota pirštu į ieškotojų ir Lietuvos archeologų bendradarbiavimo pavyzdžius:
--------
Pagooglinkit ponas teisuoli, paprasčiausiai pagooglinkit, kad ir V. Vaitkevičiaus strp. apie Kukaviečio šventvietės mįsles (ir Algirdo kapo paieškas) "Šiaurės Atėnuose":

"Kalbant apie geležies amžių, Turlojiškių senovės gyvenvietę (II a. pab.-III a.) tiksliai datuoja lobių ieškotojų ten rasta puikios būklės Antonino Pijaus moneta (dupondijus), nukalta tarp 153 ir 154 m. "

"Lauke į šiaurę nuo Turlojiškių pilkapių lobių ieškotojai rado XIV a. antrąja puse-XV a. pr. datuojamą žalvarinę lietą segę. Tai dirbinys, kurio archeologinis kontekstas (įkapė iš suardyto kapo? gyvenamosios zonos radinys?), reikia tikėtis, dar paaiškės ateityje. Svarbiausia, kad segės chronologija sutampa su mums rūpimų įvykių Kukaveityje laikotarpiu ir leidžia įtarti, jog tuo metu Turlojiškėse dar galėjo būti laidojama. Taigi, jeigu kas nors imtųsi Algirdo kapo paieškų, tai darbą reikėtų pradėti Turlojiškėse. "
--------
Žodžiu, žmonės linksminasi išsijuosę.

spauda, ieškojimai

Previous post Next post
Up