Naktį kieme sudegė golfiukas

Aug 03, 2010 07:38



Apie penktą ryto pabudom nuo kažkokio garsaus šniokštimo kieme - atvira liepsna, pasiūžaudamas, degė kažkieno golfiukas, "Taburetae Vulgaris", kaip pasakytų maliboo 


O naktį kaip tik girdėjosi kažkokių pacukų-narkomanų kauksmai - linksminosi jaunimėlis, ne kitaip - kieme buvo matyti išvartytos šiukšliadėžės. Paprastai nesiterlioju ir jei trukdo kas užmigt - kviečiu iškart policiją, bet tanakt kažkaip numojau ranka, o anie matyt įsižeidė dėl neparodyto dėmesio.

  

Pirmom sekundėm norėjosi lėkt į kiemą "po triusikais" ir varyt mašiną toliau nuo liepsnų, bet įvertinęs atstumą nuo gaisro židinio iki artimiausių kitų automobilių, nurimau ir net išlemenau kažką apie "112" (bet čia pat suabejojau ar tas numeris) gaisrinės telefono klausiančiai swasti . Toji galų gale numojo ranka ir pripuolė prie seno gero laidinio ir matyt surinko seną gerą "01".
Aš gi jau pro balkono duris jau mačiau prie savų mašinų skuodžiančius pusnuogius kaimynus. Sekundę kitą norėjosi lėkt žemyn, griebt iš mašinos gesintuvą, bet aplink kiemą jau suko ratus ugniagesiai, tad nusprendžiau geriau nesimaišyt aniem po ratais.  Automobilį gyvenime regiu pleškant trečią kartą, kažkokia minimali patirtis susiformavus. Tad kiek pafotografavau.
Gesino kažkaip ilgokai (bet atvažiuot atvažiavo labai greitai, reikia pripažint).
Nuėjau, šnektelėjau su kaimynais, pastatėm išvartytas šiukšliadėžes.


  



  

Jau apie šešias, susiruošęs darban, dar plekštelėjau kelias fotkes.
Matyti, kad gaisro židinys golfiuko gale, matyt naktiniai išsigimėliai iškalė galinį stiklą ir padegė.
Matyti, kad pasisekė, jog nedriokstelėjo dujų balionas.


Begrįžinėjant, pro šalį, pabrėžtinai nudelbęs akis prasliūkino lengvai svirduliuojantis narkomanas. Treninguotas "linijiniu" treningu, tatuiruotas, su ta "gopnikų" berete ant pakaušio, linguodamas nuo riešo pakibusia skaitmenine muiline. Stabtelėjo prie šiukšliadėžęs, pažvelgė į šiukšlių kalną prie jos (kai su kaimynu atstatėm nuverstą šiųukšlinę, visų šiukšlių tamsoj ir nerinkom). Pritūpė ir... susikaupęs ėmė raustis šiukšlėse, atsirinkinėdamas maisto produktus.

šiaip sau, kasdienybė, automobiliai, kelias karuose, ai

Previous post Next post
Up