Яшчэ і не пачынала дзяліцца матэрыялам, раней назьбіраным для тэгу "Умом Россію не понять" (русафобскае), а тут ледзь ня кожны дзень зьяўляецца штосьці новенькае на гэтую тэму. Даводзіцца фільтраваць, што зробіш. А сёньня прачытала ў
lemantar перапошчаны тэкст "Вернулся из Финляндии, испытал мерзкое чувство", які ну ніяк нельга абмінуць увагай - так добра
(
Read more... )
Есць форум наукраінскім сайце http://forum.vinograd.info/index.php лепшы па садаводству і гародніству . Лепшы ў СНД. Сотні пытанняў уздымаюць і абмяркоўваюць прафесіяналы і аматар. Адн з тэм - крадзеж і як ад яго абараніцца. Крадуць усе! прадукцыю, сажанцы, агароджы. І колькі не абмяркоўвалі - надзейнага сродка не знайшлі. Тады вырашылі пацікавіцца а "як у іх". І аказалася, што гэта менавіта нашая праблема - былога СССР, бо за мяжой такой праблемы не існуе, бо там праблема - як абараніцца ад дзікіх жывел і птушак. Вось.
Reply
У беларускіх вёсках раней ніколі не зачынялі хаты на замкі. Яшчэ ў 1970-я мае абедзьве бабулі, сыходзячы з дому, накідвалі на дзьвярах лямку, каб было відаць, што дома нікога няма. А замок навешвалі, толькі калі зьяжджалі на працяглы час.
Потым братэрскі вірус дайшоў і да нас. Панаехалі тут - і заразілі. Кожны ж глядзеў: калі "старэшы брат" так робіць, дык чым я горшы?
Reply
Ды й калі я на прыканцы 80х ажаніўся і ездзіў да цесця ў Берастовіцкі раён, то быў уражаны рознасцю менталітэта ўсходнікаў і западэнцаў. Шмат чуў аб жыцці "пры собственнасці", альбо " за польскім часам". Я і селянінам стаў, бо зразумеў, што тое жыцце было больш правільным. Нажаль - гэтага не зразумелі большасьць беларусаў.
Reply
Reply
Т.шт. Адэльміну ад мяне ў падарунак перадам, а калі цікавяць іншыя, то спытаюся.
Увогуле на мой погляд Жэня адзін з сама лепш ведаючых аб вінаградзе ў Беларусі. Ва ўсякім разе ў мяне склалася такое ураджанне.
Reply
Цяпер буду рыхтаваць месца пад пасадку загадзя, бо гэтую няшчасную расьлінку мне прынесьлі нечакана перад самым ад'ездам зь лецішча і я сьпехам уткнула яе ў зямлю, таму яна і мучылася.
Мне шмат гатункаў ня трэба, тры ці чатыры - дастаткова. Два ўжо растуць, Ізабэла дык цудоўна расьце, кожны год стаўлю зь яе ня менш за 20 літраў віна і закатваю 5-8 літраў крыху разьведзенага вадой соку (неразьведзены піць немагчыма - надта кіслы).
Хацелася б такі вінаград, каб есьці, а не на віно, - трэба будзе даць Жэню заданьне (жартую :))
Reply
Reply
Reply
Спецыялісты раюць усе ж рабіць віно без цукру - працэс бражэння ня той, бач ты - гарманічнасць смаку знікае:) і з'яўляецца шмат дадатковых шкодных рэчываў. То лепш альбо насуха, а потым перад ужываннем дабаўляць цукар па смаку, альбо, калі віно не стойкім атрымалася, то дабаўляць гр. 50-100 на літр віна таннага каньяку, альбо добрай гарэлкі. Так раюць спецы, а я толькі паўтараю:)
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment