Яшчэ і не пачынала дзяліцца матэрыялам, раней назьбіраным для тэгу "Умом Россію не понять" (русафобскае), а тут ледзь ня кожны дзень зьяўляецца штосьці новенькае на гэтую тэму. Даводзіцца фільтраваць, што зробіш. А сёньня прачытала ў
lemantar перапошчаны тэкст "Вернулся из Финляндии, испытал мерзкое чувство", які ну ніяк нельга абмінуць увагай - так добра
(
Read more... )
Альфу трэба выкінуць! Калі патрэбна віно, то ў мяне ёсьць гатунка тагож Свенсана, але больш стары 4-8. Жэня выкарыстоўваў яго як падвой, а тое, што не зраслося проста аддаў мне. Я уваткнуў між каянёў пад дрэвам, дзе нічога не расло, проста каб быў як дэкаратыўная агароджа для стаянкі машыны, бо там і цёмна, і залівае. Першы хто зразумеў наколькі шмат цукру набіраюць гэтыя дробненькія ягадкі, была мая яшчэ старая сабака. Пазатым годам зрабіў віно ля 15аб. зусім без дабаўлення цукру. Праўда атрымалася сухое, то дзяўчаты прасілі дабауіць цукар. А тым годам ужо на першага верасня заяжджаў да Жэні і мералі цукар у маіх гатунках вінаграду, то ў гэтым было 24Brix! Праўда віно не зрабіў - шпакі за две гадзіны ўвесь вінаград абабралі. А вось Зілгу, якая, дарэчы, саладзей значна за "Ізабэлу" не сталі есьці. Так што як для віна, то магу адкапаць пдводку гэтага гатунку.
Reply
Reply
Спецыялісты раюць усе ж рабіць віно без цукру - працэс бражэння ня той, бач ты - гарманічнасць смаку знікае:) і з'яўляецца шмат дадатковых шкодных рэчываў. То лепш альбо насуха, а потым перад ужываннем дабаўляць цукар па смаку, альбо, калі віно не стойкім атрымалася, то дабаўляць гр. 50-100 на літр віна таннага каньяку, альбо добрай гарэлкі. Так раюць спецы, а я толькі паўтараю:)
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment