Електронні книжки і гроші. Перший досвід. Obreey store

Feb 01, 2013 11:07

Звісно, я давно знала про Obreey store. Важко не здогадуватися про нього, коли 
а) твоє (тобто моє) оповідання "Сосни" --частина "книжки за 24 години" "Як вони провели літо";
б) вірші Миколи Вінграновського, що я їх декламую, -- один із випусків Українського літературного подкасту.

Однак мені, звісно, і на думку не спадало купувати електронні українські книжки :) Ну от просто не спадало на думку. Аж поки я не знайшла свою "Славку" у всіх зручних форматах, і вирішила, що маю їх мати для архіву. (Взагалі мені здавалося, що ідеально "заархівований" примірник у мами з татом, але сталося лихе: татовий шеф попросив почитати, а потім замість повернути книжку - віддав двадцять гривень. Тато, треба зауважити зрадів, однак у мені зародився неспокій).

Уже кілька років у мережі то вирина, то потопа відскановане певним Смоком дежавю, однак для електронних читалок дежавю далеко не найкращий формат. І в читальному пристої, і на екрані комп'ютера він відображає сторінку книжки як картинку, а не як текст. Що унеможливлює, наприклад, копіювання певного фрагменту.

Із системою оплати розбиралася довго. Аж поки не збагнула (якимись неповторними кривими шляхами), що liqpay - це приватбанківська система. Усі, у кого є Приват24 - у ситуаціях, коли треба обрати спосіб оплати між десятьма невідомими, без вагань вибирайте варіант liqpay.

Скажімо прямо, електронні книжки тут дешеві. Моя "Славка", як і багато інших кальварійських видань коштує 8.00; багато зі "старого" асортименту Фоліо (серія "Графіті": Жадан, Чех, Сняданко та ін) - 14.00. Буквально кілька років тому я би сказала: краще вже доплатити ту дещицю - і мати на руках книжку-річ. Однак тепер думка рухається так: о, супер, і дешевше, і хата не захаращена :)

Іще із цікавого у магазині: оцифрована класика у великих кількостях безкоштовно і, треба думати, більш "зачесана" (вичитана після сканування, форматована), ніж на піратських сайтах. Є деякі фактівські книжки, Нора-Друк, Старий Лев, Андрухович, Ліна Костенко... Багато, словом. А, іще потішило: окремі оповідання Чеха буквально по гривні-дві і оповідання Кокотюхи "безкоштовно! акція" :)
Previous post Next post
Up