Старечий маразм прогресує

Sep 03, 2010 21:31

Андрухович добалакався - "Сегодня" вже бере в нього інтерв'ю про Тягнибока та дивізію "Галичина".

Тепер провладні ЗМІ наввипередки підставлятимуть йому мікрофона з надією, що він видасть чергову порцію маячні - і підтвердить стереотипи про "гонорових галичан", які всіляко намагаються відмежуватися від донбаського "пролетаря". Вельможний пан, бачте, вважають, що "Донбасс и, может быть, в целом Юго-Восток Украины, - это психология винтиков в большом индустриальном коллективе". А західняки - це індивідуалісти й "народні умільці" (бгг, а "Бориславський цикл" Франко писав десь під Макіївкою?).

У читача ахметовської "Сегодня" відкладеться в пам'яті асоціативний ряд: галицький письменник зневажливо говорить про Донбас - у галицького письменника дід "Маркиан" воював за дивізію СС. Різноманітні табачники по обидва боки Збруча аж стрибають від радості.

Сподіваюсь, Андрухович скоро зрозуміє драматизм ситуації і оселиться високо в горах, ближче до "народних умільців", щоб разом із ними ліпити глечики, в'язати віники та згадувати Франца-Йосифа. І більше ніколи не відповідати на телефонні дзвінки від журналістів.

політика, література

Previous post Next post
Up