Надзвичайний стан у Іллінойсі

Apr 19, 2013 10:42

Внаслідок затяжних дощів штат Іллінойс пішов під воду. Підтоплення довкола Чикаго настільки масивне, що влада оголосила надзвичайний стан, та евакуювала жителів з деяких районів. Найбільше постраждала приміська зона на схід та захід від Чикаго, хоча менш суттєві затоплення спостерігаються і на півночі.



Чому так стається? По-перше, Іллінойс знаходиться на висоті в середньому всього у 180 м, з найвищою точкою 376 м. По-друге, це територія, густо обплетена ріками, озерами, болотами. Ну і найголовніше - славнозвісна чиказька погода. Більша частина штату має вологий континентальний клімат, але південь - вологий субтропічний з усіма наслідками. Додати до цього Алею торнадо,


сніжний ефект озера


вітер, засушливі спекотні літа, інтенсивні опади навесну, і будемо мати чудесну картину Чиказької погоди.

Як же з цим живуть звичайні люди? Якщо для більшості затоплення - трагедія, деякі все ж стараються знаходити вигоду у всьому: позбуваються автівок




Веслують на різних плавучих засобах,


Або просто сидять вдома, використовуючи ситуацію, як претекст не піти на роботу.

Які ж будуть наслідки? Звісно, зросте вартість страхівок. Зростуть і податки. Хтось же повинен платити за всі знищені речі та роботу підрозділів надзвичайних ситуацій.


Впаде ціна на нерухомість у затоплених районах, збільшиться - у тих, що вистояли. Зросте вартість будматеріалів та робочої сили. Збільшиться кількість дешевих вживаних автівок і зросте вартість нових ;).




Залишається сподіватись, що кількість природних сюрпризів не буде збільшуватись.

* усі фото - з просторів інтернету

природа, США, chicago

Previous post Next post
Up