Öitä Ranskassa

Sep 30, 2008 01:38

Ficcipätkää, pitkästä aikaa. Jotain itseäni ahdistavaa, en taida mennä tarkempiin yksityiskohtiin tällä kertaa. Sanottakoon vaikka niin, että toivoin aina voivani välttyä tämmöisen kirjoittamiselta, hahmoja ajatellen. Haluaisin niitä onnellisia Troika-inspiraatioita ( Read more... )

niou, ranska, yukimura, tarinat

Leave a comment

arilyn9 September 29 2008, 23:12:54 UTC
Vau.
Joudun varmasti lukemaan tämän vielä monta, monta kertaa lävitse ennen kuin saan kaiken siitä otettua. Sinun tyylisi kirjoittaa ons ellainen jossa jokaisella lauseella, sanalla ja jopa sanamuodolla on hirveästi merkitystä. Siellä oli paljon sellaisia kohtia joita jäin tuijottamaan kesken lukemisen ja joita palasin katselemaan lukemisen jälkeenkin. Tätä oli hyvin surullista lukea, jotenkin sydäntäraastavaa. Nyt minun tekisi hirveästi mieleni tietää ajasta ennen Ranskaa ja siitä mikä kaikki sai Yukimurasta tällaisen. Niou tuntuu kovin välittävältä, huomioivalta ja normaalilta tässä. Siihen saatta tosin kyllä vaikuttaa sekin, että hän on kertojan roolissa. Sinun tekstisi on hyvin vähäsanaista eikä hirveänkuvailevaa. Et kerro kuin vain tarkoin valitut yksityiskohdat etkä lavertele niitä. Silti jotenkin pystyn hyvin selkeästi näkemään tilan ja ihmiset silmissäni kun luen tarinaa. Se sohva ja voi se ikkuna.
Pienet asiat olivat tässäkin jotka tekivät kokonaisuuden ja tarinan. Avonainen vessan ovi, vaihtuvat merkityksettömät naiset, Kolmen miehen pettämiseltä, itkun peittäminen viheltämällä, maalit, tärpätti ja hiukset. Vartalo ja se että he ovat poikia. Ja viittaukset kirjeisiin. En tiedä miksi mutta niitä lukiessa minulle nousi selkeästi mieleen kuva YanaSanasta istumassa aamuteepöydässä hiljaa tuijottamassa sitä kolmatta katettua kuppia...
Sanavalinnat joita he käyttävät toisilleen, läheisyys mutta silti niin selkeä välimatka heidän välillään. Ja hassu välittäminen.
Tämän tunnelma oli mahtava. Painostava mutta hieno omalla tavallaan.
Tässä on nyt vain ensimmäisen lukukerran jäljiltä pikaisesti jotain pientä. Kommentoin sitten lisää kunhan saan luettua tämän ajankanssa uudelleen. Ja tekee hirveästi mieli palata niihin 'aiempiin' osiin ja katsoa avasiko tämä palapeliä niiden osalta lainkaan.
Kiitos kirjoittamisesta ja siitä että jait tämän. Lisää?

Reply

euploeamulciber September 29 2008, 23:39:07 UTC
Haluaisin joskus kirjoittaa jotain helpompaa ja selkeämpää, kuten tämänkin kanssa yritin.. mutta se meni kuitenkin taas tähän. Anteeksi. ♥

Oikeastaan Niou on aika välinpitämätön. Hän pitää huolta Yukimurasta, eikä se tarkoita mitään suurempaa. Hän maksaa takaisin vanhoja velkojaan kaikille kolmelle ja yrittää samalla tulla toimeen kasvavan velvollisuudentuntonsa kanssa, lähinnä. Heidän "suhteensa" on molemminpuolista haaroihin potkimista, mutta sen näetkin sitten Ranskassa aikanaan.

Kiitos lukemisesta. ♥ Minäkin kommentoin tarkemmin sitten jos/kun saat pureskeltua lisää ja kommentoitua sen mukaan, heh. Lisää tulee toivottavasti Sanadan ja Renjin näkökulmasta, yksi heitä koskeva ficci on puolivalmis..~

Reply


Leave a comment

Up