עוגת גבינה פירורים

Jun 03, 2014 20:21







0
מצרכים
את המתכון של עוגה זו האורחים יבקשו מיד לאחר הביס הראשון. אותה עוגת גבינה מוכרת בשילוב פתי בר אסם אשר מעשיר את הטעם והופך את העוגה לפריכה יותר. עוגה שמתאימה לאירוח רשמי שעושה לך אך ורק טוב מול האורחים ( בערבית יש מושג שאומר שדרך המתכון הזה האנשים ידברו עלייך בטוב ).

תבנית פאי (או תבנית עגולה רגילה) בקוטר 28 ס"מ

לבסיס העוגה :
150 גרם פתי בר אסם - שבורים גס
25 גרם חמאה
1 כף סוכר
1 כוס חלב
למילוי הגבינה :
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף גדושה סוכר
200 גרם גבינה לבנה 9%
קליפת תפוז מגורדת גס
3 כפות פודינג וניל אסם

אופן ההכנה
לבסיס העוגה :
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים סוכר ופתי בר אסם. מערבבים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה ומצננים לטמפרטורת החדר.
מחממים בסיר את החלב ומסירים מהאש רגע לפני שהוא רותח. יוצקים לסיר החלב את תערובת החמאה והפתי בר ומערבבים..
יוצקים לתבנית כך שייווצר בסיס עוגה אחיד.
למילוי הגבינה :
מניחים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
יוצקים לקערת הקצפת את הגבינה הלבנה, גרידת התפוז ואבקת פודינג הווניל, וממשיכים להקציף במהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את מילוי הגבינה מעל לבסיס העוגה ומשטחים. נותנים לעוגה לנוח במקרר לשעתיים ומגישים.
טיפ :
ניתן לקשט את העוגה עם פתי בר אסם טחון דק

творог, ТОРТ, угат гвина, гости, песочное тесто, крем, шавуот

Previous post Next post
Up