Последние сутки френдлента заполнена перепостами письма о печальной судьбе "Латмы" с просьбой о денежных пожертвованиях. Читать это в самом деле печально, что тут скажешь.. Хорошая сатирическая передача, единственная на всем левом и ультралевом фоне израильской сатиры. Будет очень жаль, если она исчезнет. А она, судя по этому письму, таки
(
Read more... )
"Выплачивая десятками нерациональный и неправданный налог за телевизор, наша семья решила воспользоваться плодами труда рабочих телевизионных госканалов. Мы были невероятно разочарованы вопиющим непрофессионализмом и насильстевенным проталкиванием левой и крайне левой адженды, неподходящей ни нам, ни большинству сограждан (о чём свидетельствуют результаты выборов). Мы, граждане, несущие все тяготы бла-бла-бла, требуем повышения уровня теле-услуг, ныне не отвечающих ни народным желаниям, ни профессиональным нормам. Является ли навязанным нам повсеместный дискурс демократическим гражданским выбором израильского общества? Где теле-программы, отвечающие запросам подавляющего числа избирателей? Нас обманным путём превращают в банановореспубликанских северокорейцев! Где широкий спектр нарративов на государственном телевидении, прожирающим наши налоги? Доколе бла-бла-бла!".
...хотя тупо не платить налоги я не готова. это акт неповиновения и он противоречит моим принципам. прежде, чем закон не исполнять, его надо отменить.
Reply
Reply
Пока что он выглядит так:
במשך עשרות שנים משפחתנו הגדולה משלמת אגרת טלוויזיה שמהווה מס לא רציונאלי ולא מוצדק. אם זהו החוק - אנחנו לא מסרבים לשלם. אך בתמורה כולנו רוצים להתיישב מול טלוויזיה ולקבל שירות - בתור אזרחים הוגנים שממנים את הטלוויזיה הממלכתית. וכן, בכול ניסוי אנחנו מאוכזבים מחוסר מקצוענות ומצפיפות גורפת של אג'נדה שמאלנית ואפילו שמאלנית קיצונית.
העובדות מעידות שלרוב האוכלוסייה זה לא מתאים (מספיק לסנן את תוצאות הבחירות בקדנציות אחרונות).
זאת אומרת שאנחנו, אזרחי מדינת ישראל, משקיעים את כספינו בתרמית, במוצר לא סביר, מיותר או לעיתים אפילו מזיק וכואב. כן, כואב לנו לשמוע איך נציגי שמאל קיצוני מעליבים את סדר היום הישראלי ופוגעים בנו - האזרחים, שעובדים קשה כדי לספק לארצנו את איכות ורמת החיים בסטנדרטים מערביים.
משפחתנו מרגישה שערוצי השידור הממלכתיים נהפכים לתערובת של "צפון קוריאה" עם "רפובליקת בננה" - ואנחנו לא אוהבים את הקוקטייל שמכריחים אותנו לבלוע. אנחנו חושבים שנרטיב טוטאלי שהגיע מידי במדור השידור הממלכתי ושאותו אנחנו מתגמלים מתוך אגרת הטלוויזיה - לא עונה על דרישות הציבור, הוא לא דמוקרטי, הוא לא בחירה מרצון של חברה ישראלית. אנחנו רוצים לראות מגוון של תוכניות מכול סוגי רטוריקה, כול מיני עלילות ,מבחר חוכמות הדיבור ושיח רחב למען כל הקהילה.
בינתיים אנחנו לא מבחינים בכך כלל!
כמו כן, אנחנו תוהים למה קיים בטלוויזיה חומר מטמטם. כמעט ואין תוכניות משכילות שמתמרצות אינטליגנציה רגשית ושכלית. בערוצי שידור ממלכתיים אינם משקיעים בחומרה שעושה חשק להתעניין בדברים, ללמוד במבנה העולם, חשק ליצור או לפחות להקדיש מחשבה לתשתיות.
קודם כל, זה משפיל: האם כולנו נראים שוטים?
שנית, זהו תפקיד של ערוצים ממלכתיים - לתרבת את הדור הבא ולא להזניח ואפילו לעודד להפוך לגולם. אנחנו מבינים שערוצים פרטיים שואפים לרייטינג. אך הממלכה -תמורת התקציב מהכיס שלנו- צריכה להשתוקק לאזרחים מתקדמים.
הרי תוכניות בשפה ערבית איך שהוא מצליחות ברעיון כל כך אמביציוזי שעדיין לא מומש בשביל היהודים: להראות נוער נבון לצורך זריקת עידוד.
כולנו יודעים שאם מדינה משוערת רוצה קבוצת כדורגל מנצחת - כל ילד בגן צריך לרצות לשחק עם כדור. אם המדינה ההיפותטית תרצה לקדם תורת קוסמוס - כל ילד אמור לחלום על מסע בחללית.
אם בארץ ישראל רוצים בציוויליזציה - צריך להעלות את אורח חיים תרבותיים.
בינתיים לפי חומר של ערוצי שידור ממלכתיים נראה שהדור הבא נזרק לא לחלל, לא ל-"מערב", לא לרוחב אופקים אלא לדפוסי התנהגות ו דו-פרצופיות של עולם שלישי.
מוזר. בפעם אחרונה כשבדקנו - קיימנו לא בוונצואלה אלא במעצמה טכנולוגית.
וכול עוד מבטינו נופלים על שליטה אגרסיבית של אג'נדה זרה בהיעדרות מומחים ורמת תוכניות כללית נמוכה, כול עוד אנחנו לא מקבלים שרות הולם -נמשיך להתנגד לשלם את אגרת הטלוויזיה.
רק בכם תלוי האם אנחנו נפסיק להיות שקופים וצרכינו - חסרי ערך.
רק בכם מותנה האם נוכל לשלם אגרת טלוויזיה בשביעות רצון ולהסתכל במסך פלזמה עם סיפוק - ולא עם בחילה כמו עכשיו.
Reply
Reply
Кроме того, мне не приходило в голову, что можно из этого сделать представительское письмо. Я думала, мы подпишемся и отошлём по эл.почте в мин. связи и на телерадиовещание.
Reply
Но еще есть концептуальный вопрос: если это личное письмо - это один вариант, если же это ацума со множеством подписей - это другое. Кроме того, для ацумы нужно найти возможность подписания, что-то вроде сайта http://www.atzuma.co.il/, но этим сайтом пользоваться бессмысленно, на него внимания не обращают. Можно свой сайт сделать и хорошо залинковать разными способами, можно группы здесь и в фэйсбуке. Но все это требует времени и сил. Если вы или кто-то другой захочет этим заняться, то я готов помочь.
Reply
У меня есть товар (хоть и сырой). У вас есть купец? :-)
У вас явно больше опыт. Может, наоборот - нужно письмо с подписью и отсылать его по... честно, даже не знаю, куда именно.
Допустим, отсылаю я на телерадиовещание. Они перезванивают (нам всегда обычно перезванивают мелкие чиновики). Выясняют, чем мы недовольны. И что я скажу, если я ящик практически не включаю и даже не помню, как называется взаправду арабская программа "Умников и Умниц"? Вроде в пятницу утром шла.
Reply
Reply
Reply
Leave a comment