Роковини короля Франції та Наварри Людовіка 16- 2012

Jan 25, 2012 23:54



Вже третій рік ,21 січня , в день трагічної загибелі короля- мучня, Український традиціоналістичний клуб проводить присвячені його особі заходи. Трагічна постать Людовіка 16 є для українців своєрідною персоніфікацією всіх жертв лівацької антитрадиціоналістичної чуми.
В цьому році , було проведено закритий семінар присвячений світоглядним проблемам монархізму та традиційну вечерю- тризну.



Після того як координатор Українського традиціоналістичного клубу Андрій Волошин проголосив вечір відкритим , розпочався семінар.
Першу доповідь мав честь виголосити я , Едуард Юрченко. Вона була присвячена корінню монархічної традиції . Офіційна назва доповіді : " Коріння монархії : сакральний ,етнографічний та етологічний аспекти". В даний момент на основі доповіді готується розгорнута науково-публіцистична стаття.



Потім слово було надано молодій дослідниці , аспіранту Київо- Могілянської Академії , Олені Семеняці. Пані Олена є одним з провідних дослідників феномену консервативної революції ,в сучасній українській науці. Тема її доповіді була визначена як " Взаємозвязок традиціоналізму та консервативної революці : погляд в контексті ессе " Рівароль " Ернста Юнгера". В своїй блискучій промові вона провела аналіз постаті і діяльності Антуана Рівароля , якого було охарактеризовано як одного з попередників консервативної революції. , а ширше ,як знакову постать .що поєднує традиціоналізм та консервативну революцію.
Наступну доповідь проголосив координатор Українського традиціоналістичного клубу , поет та письменник ,Андрій Волошин. " Естетичний вимір французської монархії " - надзвичайна цікава тема глибоко розкрита в його промові. Особливо цікавою є думка Волошина про фундаментальний звязок монархізму та традиціоналізму з ідеєю прекрасного, їх естетичне обгрунтування. Особисто мені це нагадало фундаментальні ідеї Фрідріха Ніцше та Костянтина Леонтьєва , які схилялись до схожої позиції у визначенні фундаметальних цінностей.
Потім слово було надано секретарю Першого Всеукраїнського конгресу монархістів Павлу Спасовському. В короткій але змістовній промові , пан Спасовський , розповів про хід підготовчих робіт до другого ВКМ , який відбудеться навесні 2012 року.
Наступним , і останнім доповідачем ., був український інтелектуал християнсько- традиціоналістичного напряму Сергій Чаплигін. Він нагадав присутнім про перспективи поєднання ідей традиціоналізму, консервативної революції та християнського консерватизму.
Після урочистого закриття офіційної частини відбулась традиційна вечеря-тризна. В дружній , неофіційній обстановці , було згадано героїв та мучнів правого опору та продовжено обговорення проблем започатковане на офіційній частині.


Бурбони, людовік 16, монархія, Франція, традиціоналізм, бурбони, франція, мучні

Previous post Next post
Up