Найбільші українські міста вКонтакті

Aug 13, 2012 20:29

ВКонтакті - найпопулярніша в Україні соціальна мережа. 24 163 947 українців мають акаунт у цій мережі, що трохи більше половини населення нашої держави. Я вирішив поцікавитись як саме розподіляється ця аудиторія по 200 найбільших українських містах.

Як не дивно, населення міста вКонтакті може бути більшим за населення самого міста :)) Це характерно ( Read more... )

україна, вКонтакті, міста, список

Leave a comment

temur25 August 13 2012, 18:15:58 UTC
Какую работу вы проделали хорошую. Я тоже удивлен, как и вы, некоторым вещам, 4 и 7 пункты в частности. Хотя мои наблюдения только по России. Считается, что ВКонтакте сидят не самые умные люди.(школьники, ПТУ). По моим наблюдениям, соцсети разделены примерно так: ВК (самая массовая, в основном школьники, студенты, 15-25 лет, неполитизированные), ФБ(студенты, аспиранты, эммигранты, возраст 25-40 лет, чуть более политизированы), Одноклассники(40 и выше, политики нет вообще), ЖЖ(самые политизированные, возраст примерно Фейсбука, может чуть старше). Шестой пункт. Тут еще, на мой взгляд влияние идей "русского мира", ведь Контакт ассоциируется с Россией. Удивлен, что с Донбасса мало юзеров. Ведь у них у многих есть родственники в РФ, и Контакт самый простой способ для связи ( ... )

Reply

easternwestern August 13 2012, 19:01:18 UTC
Малу кількість користувачів на Донбасі важко пояснити непопулярністю там вКонтакта. Він там популярний. Просто населення там дрімуче і бідне, от і все. Їм не до інтернетів.
В Україні фейсбук відчутно сильніший ніж в Росії. І популярний він в першу чергу в прозахідно налаштованих людей. Хоча такого перепаду як з Гуглом/Яндексом немає.

Reply

temur25 August 13 2012, 19:08:46 UTC
Вот причины таких разных социальных групп и не поддаются обьяснению. А я, к стыду своему, узнал о Контакте в 2007, а о ФБ немного позже. И если брать мой курс(около 200 человек), то в ВК аккаунт есть у 95-99%, а в ФБ у примерно 10%, а постоянно заходит туда около 2-3%, политизированных, естественно.
В Грузии, где молодежь прозападная, кол-во юзеров Фейсбука обогнало кол-во смотрящих ТВ, не помню сколько это в головах, но эта новость долго муссировалась.
Разница в Гугл и Яндексе тоже забавна) Они отличаются мало чем кроме интерфейса)

Reply

sergtomas August 14 2012, 21:06:18 UTC
Какой же бред вы несете... Хоть сами то в него верите?

Reply

easternwestern August 14 2012, 21:41:58 UTC
Я буду радий, якщо ви запропонуєте краще обгрунтування очевидця донбаської глибинки.

Reply

pollotenchegg August 17 2012, 10:51:31 UTC
А так і є
http://weather.tsn.ua/nauka_it/v-ukrayini-internetom-koristuyutsya-32-lyudey.html
"Найактивнішими користувачами є жителі Києва, північних та південних (курортних) регіонів. Найпасивнішими - жителі Донбасу. На думку представниці TNS Алевтини Бондаренко, причиною цієї сталої різниці є той факт, що Схід - це пролетарський край, тоді як у Києві, на півдні та півночі представників середнього класу більше."

Reply

easternwestern August 17 2012, 17:39:52 UTC
Пояснюють вони не зовсім вдало, на мою думку.
Під Північчю скоріш за все підрозумівають Київ+передмістя, де повно понаїхавших, які не приписані а інтернетом користуються. Не говорячи просто про багатство.
А якщо вони брали по регіонах, но зрозуміло регіон з Києвом(північ) отримав підвищені показники, я дуже сумніваюсь що рядова північ є сильно інтернетизованою)))
А на курортному півдні теж багато понаїхавших туристів, які активно користуються інтернетом. Ну і місцевості курортні - багатші із-за туристів.

В Фейсбуці з статистикою значно гірше. Я глянув кілька міст по кількості лайків та підписок на сторінках міст. Там Донбас(включаючи Донецьк) аналогічно показує екстремально низькі показники. Ну і західна Україна має відчутно кращі показники за центр(окрім Києва), із-за більшої популярності фейсбуку.

Reply


Leave a comment

Up