Карта «Українська VS російська вКонтакті» пораз другий

Mar 25, 2014 17:01

Пів року тому публікував оцю карту українська vs російська вКонтакті. За пів року ситуація потроху змінилася, вирішив оновити карту.

Актуальна інтерактивна карта українська vs російська.

Ось щоб порівняти зміни за пів року:


З великих міст, найбільша перевага зростання української над російською спостерігалась у Києві та облцентрах центру України. По усій території України, включно з Кримом, українська мова зростала швидше ніж російська.

Найбільші міста, де за цей період українська обігнала російську: Біла Церква(Київщина), Новоград-Волинський(Житомирщина), Фастів(Київщина), Канів(Черкащина), Обухів, Золотоноша, Овруч, Ладижин, Пирятин, Чигирин, Кобеляки, Узин, Зіньків, Ічня, Червонозаводське. Усі ці міста знаходяться в центральній Україні. Найбільші зміни відбулися у Київській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській областях.
За ще пів року українська почне переважати у Житомирі, може й Черкасах. Також через пів року мають з’явитись перші міста на південному сході, де українська переважатиме російську(Березнегувате Миколаївської то точно).
Київ також приречений, проте навряд чи за пів року, скоріше через рік.
Взагалі, серед молодих вікових груп кількість профілів з українською уже обходить кількість профілів з російською і в Києві, і в Черкасах, і ще море де.

[Великі скріни по просьбі Олексія Курінного]



україна, українізація, карта по населених пунктах, вКонтакті, міста

Previous post Next post
Up