Про те як мислить Путін і чому він напав на Крим

Mar 12, 2014 10:51

Як на мене то зрозуміти логіку Путіна доволі просто...
Путіна не цікавить що він після себе залишить. Його не цікавить слава. Не цікавлять гроші. І уже точно не цікавлять інтереси Росії. Його цікавить влада. Йому банально подобається що він керує мільйонами от і все. І ні на що він це міняти не хоче.

Проте Путін не звичайний диктатор, який опирається виключно на силові структури. Путін старається опиратись на підтримку населення Росії. Не безпідставно думаючи, що якщо авторитет у росіян він втратить, то це може закінчитись і втратою влади.  Підтримку авторитету забезпечують:
1. Казочка про злу Гамерику, яка страшно заздрить Росії, мріє Росію зруйнувати і капостить Росії як тільки може;
2. Періодичні "великі досягнення та перемоги путінської Росії" від Чеченської війни аж до недавньої олімпіади в Сочі.
Усе це реалізується звичайно ж за рахунок повного контролю ЗМІ.

Так от... Уся ця історія з Майданом... Майданом, який згідно путінської пропаганди і думок мільйонів росіян, які цій пропаганді піддалися, був організований злою Гамерикою щоб нашкодити Росії... Це ж виходить гігантський провал Росії! Програш Путіна злим пиндосам! Та такий програш що ніяка пропаганда в ЗМІ не затулить.
Почитати ватників у перші дні падіння Януковича так що вони пишуть... Так і пишуть... Путін здав Заходу всі полімери, завтра Майдан буде в Москві т.д. й т.п. Одним словом повне розчарування у сонцесяйному лідері у цільової аудиторії.
Більше того, ми то можемо тут сміятися про організацію заходом Майдану і планів Америки організувати Майдан у Москві, проте частково логіка у цьому справді є. Події в Україні все-таки не абияке натхнення для російської опозиції, як і неабиякий привід замислитись для прислужників режиму в Росії. Себто все-таки доволі реальний удар...

А у Путіна ж перспектива куди гірша ніж у Януковича. Це Янукович та його прислужники можуть якщо що звалити в Росію з частиною награбованого. А от хто прихистить Путіна якщо його режим повалять? Китай он навіть Сновдена прихистити не захотів, а на усілякі Вануату світовій спільноті надавити не складе проблем.

От тому Путін й напав на Крим. Щоб сконцентрувати увагу на "великій перемозі", на приєднанні Криму до Росії. Щоб перетворити велику поразку у велику перемогу хоча б у своїх ЗМІ. І ватники хавають.

З цього пропоную два очевидні висновки:
1. Ніякі спроби домовитись з Путіном віддати Крим не будуть мати успіху. Ніякі санкції також. Навіть якщо варіант утримувати Крим буде неймовірно не вигідним Росії. Приписувати Путіну думання про інтереси Росії, це як приписувати Януковичу думання про інтереси України. Повернути Крим Україні зараз(при Путіні) можна тільки силовим шляхом. А тут Україна вже реальну можливість просрала... Хіба міжнародний контингент впишеться... але тут шанси такі собі.
2. Серйозної загрози вторгнення у решту України нема. Для великої перемоги достатньо Криму. Окупація решти України - це додаткові неприємності і видатки, які не приносять Путіну абсолютно ніякої користі. Власне кажучи й Крим - це тільки видатки і гарантований великий удар по російській економіці, проте Путіну куди важливіше питання збереження ним влади.

україна, українізація, #євромайдан, Крим

Previous post Next post
Up