Нові тушки та наше політичне майбутнє...

Jun 06, 2013 23:23

Від опозиції відкололись ще 2 депутати. Кумедно, що один з тушканів не так давно, ще не знаючи про свою майбутню долю, висловлював думку, що тушки повинні відмовитись від мандатів, ато ж вони на святій Біблії клялись(хто ж би сумнівався в силі святої Біблії), будемо чекати коли пан Володимир поступить згідно заявлених стандартів)))



Скрін взятий з Української правди.
До статті про цього набожного пана на Вікіпедії люблячий народ уже дописав "тушка і підлий зрадник", а також не зовсім тактовно вдосконалив матеріал про сім’ю депутата...

Проте я звісно написати не про це хотів. Якщо коли з’явились перші тушки можна було говорити "з ким не буває", то зараз уже чітко можна тикнути пальцем хто в опозиції підводить команду. Тушкуються виключно представники Батьківщини.
Це, власне кажучи, може видатись трохи парадоксальним, оскільки ВО Батьківщина має за своїми плечима куди більше як цінного досвіду(УДАР та Свобода вперше в Раді), так і цінного бабла. Ну хто, як не вони, мали би мати в своїх рядах перевірені кадри...

Тут настав час почесати своє ЧСВ)) Перед виборами, чималі орди народу дізнавшись, що найбільше я симпатизую УДАРу висловлювали думку, що УДАР зтушкується або майже весь, або хочаб на половинку. Навіть якщо полистати ЖЖ на пів року назад, то можна знайти як мені доводять, що "УДАР зараз копіює всі помилки БЮТу і НУНСу, а от ОО таки висновки зробила."
Підозрюю, тема можливого тушкування відібрала у УДАРу чимало голосів, які відійшли на тих виборах Батьківщині.

Хоча загалом причина тушкування саме Батьківщини очевидна. УДАР та Свобода - монолітні партії, у них існує, так би мовити, внутрішній консенсус, і щодо питання хто, як і наскільки в партії головний, і щодо ідеології, цілей та засобів. У цих партій є лідери довкола яких і сформувались партії. А от Батьківщина - це об’єднання кількох доволі різних груп. Яценюк по суті прийшов на лідерську посаду ззовні, Тимошенко хоч і сидить, нікуди по суті вона не ділась, підтримка у неї є як у партії, так і у народу. От і...

Взагалі дана ситуація поки веде до того, що УДАР та ВО Свобода потроху ділять між собою електорат Батьківщини. Якщо Яценюк та його товариші будуть так завзято ділити та переформатовувати свою партію, то доволі можливо що на наступних виборах ділити буде вже нічого.

Результати останніх соцопитувань по найпопулярніших партіях та особах є отут.
Виглядають вони отак:


Як бачимо, УДАР та Свобода ростуть, Батьківщина падає, Партія Регіонів стоїть на місці.
Особливо нечувано росте рейтинг УДАРу/Кличка. УДАР може випередити Партію Регіонів, а Кличко Януковича уже в першому турі!
Зрозуміло, що рейтинг УДАРу/Кличка трохи завищені, оскільки він особливо популярний серед категорій населення які рідко ходять на вибори(а у соцопитуваннях участь приймають), проте по-перше до виборів ще 2 роки, а по-друге на президентських виборах явка завжди суттєво вища, ніж на парламентських. Загалом, якщо не станеться якихось серйозних змін, то Кличко у 2015-му перемагає на виборах практично безальтернативно.

vasyl_babych раніше зробив гарну картинку по політичних партіях з перерахунком "не голосуватиму" та "важко сказати":


Ще кумедніше виглядають рейтинги партій до Київради, де УДАР недосяжно попереду, а Свобода та Батьківщина мають однакові показники:

Свобода, україна, Партія Регіонів, УДАР, вибори 2012, Батьківщина, вибори 2015

Previous post Next post
Up