Stříbrná píseň - Bingo povídka

Aug 26, 2015 22:20

Všichni, kdo jste si ji chtěli přečíst, jste si ji už asi přečetli, ale propagace není nikdy dost a pořádek musí bejt. Takže v rámci Sosáckého klišé binga dost nečekaně vznikla...

Stříbrná píseň
Fandom: Hobit (mix knihy a filmu)
Rating: 12+
Shrnutí: "První svatba v Ereboru o jarním novoluní. Záblesk naděje po tolika temných letech. Všichni, co k nim upírají zrak, doufají, že jsou dobrým znamením. Znamením, že vše bude tak, jak má být."
Povídka volně navazuje na povídku Žalář a rozvíjí vztah Ori a Bofura.
Upozornění: genderswap, female Ori

Povídka je věnována Rye, Gwendolíně a neviathiel, které si přály romantické pokračování Žaláře. Jsem vám vděčná, že jste mě do toho navezly, protože jsem si to hrozně užila. Budu mít radost z každého, kdo si to s chutí přečte, a každý komentář, pípnutí či kudos budu milovat :)
Povídka se účastní Sosáckého klišé binga v kategorii Fyzická transformace. Bere ji dost nefantaskně - snad to projde ;)


Stříbrná píseň se psala skoro sama, což u mě není úplně běžný jev. Byla to také povídka, do které jsem se propadla až po uši, což je sice okouzlující, ale znepokojující stav, který mě obvykle vyřazuje na nějaký čas z reality - a protože zas nepřichází tak často, vždycky zapomenu, jak s ním pracovat. Někdy později (a asi v zamčeném článku, protože je to dost osobní), bych si ráda popovídala, jak a jestli tyhle situace prožíváte vy...

Určitě bych měla zmínit, že některé motivy v povídce jsou silně inspirované možnými paralelami mezi trpasličí kulturou a judaismem, které kdysi kdesi naznačil už J.R.R.T. (zkušenější z vás mi určitě z hlavy vypálí esej i stránku, já to mám z druhé ruky) a s kterými pozoruhodným způsobem pracuje třeba Nyruserra ve Forge of Origins (doporučuju autorskou poznámku za 10. kapitolou).
Ve Stříbrné písni jde o motiv novoluní, které je v judaismu důležité, protože jím začíná každý nový měsíc a zejména nový rok, a pak o skutečnost, že některé rituální úkony jsou svěřeny výhradně do ženských rukou - například Hadlakat nerot, rozžehnutí a požehnání šabatových svící.
Previous post Next post
Up