Я не знаю, звідки я вмію готувати глінтвейн, але підозрюю, що готую я його неправильно.
Але все ж, поділюся своєю методою.
Я використовую червоне напівсолодке вино. Не знаю це правильно чи ні, але найліпший глінтвейн я куштував із “Кінзмараулі”. Та на дворі криза, тому підійде будь-яке червоне напівсолодке вино.
На пляшку вина беремо:
2 середніх твердих яблука
1 середній лимон
½ середнього апельсина
6-7 суцвіть гвоздики
6-7 зерняток духмяного перцю
1-1,5 чайних ложки кориці (це за бажанням, але я от - дуже люблю корицю, тому даю її багато)
2 ст. ложки меду. Найліпше акацієвого, але як нема - то і різнотрав”я підійде.
Нарізаемо яблуко, лимон і апельсин. Заливаємо вином у ємності (бажано вузькій і високій, щоб площа випаровування була як найменшою), додаємо мед і спеції, і ставимо на вогонь. Все це помішуємо, доки не розчиниться мед (вже на вогні). Нагріваємо до температури близько 70-80 градусів і розливаємо в келихи. Глінтвейн не повинен кипіти!
Важливо пам”ятати: якщо класти в келих шматки яблук і цитрусових - глінтвейн довше лишається гарячим і його можна розтягти на довше.
Смачного!