Voor de privacy test heb ik at-random een persoon gekozen op de cursuslijst op Yammer.
De mevrouw (Anja de Groote) waarop ik op uit kwam was niet zo makkelijk te vinden online. Vanuit haar blog kreeg ik ook de indruk dat ze niet zoveel op heeft met Social Media.
Vanuit haar info op Yammer kun je zien dat ze alleen een twitteraccount, facebookaccount en een blog heeft. Verder is haar profile erg beperkt en ook haar twitteraccount heeft een vrij anonieme benaming namelijk: studentanjauvt. Wel is grappig dat ze haar zoon heeft toegevoegd en ook heeft gereageerd op zijn tweets.
Ik maak gebruik van deze website om te kijken of Anja nog ergens anders geregistreerd staat.
http://wieowie.nl/personen?fullname=anja+de+groote&country=www Maar de resultaten die boven komen blijken niet met de Anja van de cursus te matchen.
Anja is succesvol in het anoniem blijven op internet. Voor veel mensen bestaat de angst hun privacy aangetast te worden als ze op internet vindbaar zijn. Maar je hebt vaak zelf in de hand wat je erop zet.
Tijdens mijn werk maak ik regelmatig gebruik van de site wieowie om te achterhalen wie de persoon is die contact heeft opgenomen met ons bedrijf. Het geeft ook ons meer inzicht in welk vakgebied de persoon werkzaam is. Vaak komen we op LinkedIn-profielen uit.
Zelf ben ik vrij open op het internet. Echt privé zaken zal ik nooit op het internet zetten maar ik ben veel actief diverse blogs onder mijn eigen naam. Angst voor mijn privacy heb ik niet. Het enige wat ik heb beschermd zijn mijn foto's omdat ik niet zonder toestemming de distributie ervan toesta.