Книжкова Толока - 2013 в Стрию.

Nov 06, 2013 16:57

25-26 жовтня представляв свої твори на "Книжковій Толоці - 2013" в м. Стрий, Львівської області.



Подія відбувалася у Народному Домі, збудованому ще за Австрії, і розташованому неподалік найбільшої пам'ятки міста - старовинного католицького костьолу. Під час служінь у костьолі грає орган. Я сам чув. :)



Оголошення про Толоку.



Як і в м. Миколаєві, в Стрию "Книжкова Толока" проходить завдяки сподвижнецькій праці пані Люби Хомчак (друга справа), якій попри численні перешкоди вдається сформувати навколо себе небайдже до української книжки середовище. Просто завхват бере від невтомної енергії громадських активістів Толоки, як от наприклад, Тарас Лісевич (крайній зліва) і інших.



Толока - місце де відбувається спілкування письменників. З льівіською письменницею - Нікою Нікалео.



Під час Толоки.



В Народному Домі цікаві розписи на стінах. Ось тут наприклад - молодий Мирослав Симчич.



Також у рамках Толоки разом з іншими письменниками - закарпатцем Василем Кузаном та Світланою Талан з Сєверодонецька мав виступ перед студентами Стрийського агроколеджу. Виступ пройшов гарно. Був дуже добрий прийом. Але найбліьше вразив масштаб самого коледжу. Це справді окреме ошатне містечко, на території якого навіть діє декілька музеїв. Один з них - перший і єдиний в Україні музей Січових Стрільців, який ми і відвідали. На фото - Василь Кузан.



Значну частину експозиції присвячено бою Першої Світової на горі Маківка.



Невеличка діорама цього бою.

Що ж, "Книжкова Толока - 2013" в Стрию закінчилася, але її учасникам залишилося чимало приємних і цікавих спогадів про цю подію. Дякуємо Вам, пані Люба!

публічні читання, українська література, мої виступи

Previous post Next post
Up