Rumpenheimer Schloss in Offenbach am Main

Jul 07, 2017 21:02

Offenbach це можна сказати місто-супутник Франкфурта на Майні з населенням 122 тис чоловік. В цьомі місті є аж два пристойних палаци. Сьогодні розповімо про Rumpenheimer Schloss який несподівано розташований в районі Rumpenheim :)

Основна частина палацу була побудована ще в 1678 році Йоханом Георгом Зайфертом фон Едельсхаймом, який був мером сусіднього міста Ханау:




В 1736 році сім"я Едельсхаймів продає маєток Карлу, принцу Хессен-Касельському. В 1781 році Карл продає замок своєму брату Фрідріху.




Десь в кінці XVIII cтоліття в палацу з"являється два бічних флігеля.:




В XIX cтолітті в цьому замку перебувало багато європейської знаті - цар Олександр II, два короля з Данії, австрійський імператор. Ну а в XXI столітті цей чудовий список доповнили ми :)




В 1902 році ясновельможні господарі переїджають в Кронберг, а замок залишається без жителів:



Під час Другої світової війни, а саме в 1943 році, в основну будівлю влучає авіаційна бомба. Після війни у флігелях жили біженці. В 1965 року маєток купило місто Офенбах



З 1973 року навколо замку точаться суперечки про його подальші долю. В результаті обидва крила перетворюються на дорогі квартири, а основний корпус так і продовжує лежати в руїнах) І лише в 2002  році основна будівля теж трансформується в люксові апартаменти. Поруч з маєтком парк і поле:



Парк:



І табличка спонсорів, які профінансували висадку нових дерев:




З палацу видно річку Майн, а точніше паромну переправу:



Церква в парку біля палацу:



Ну і трішки району Румпенхайм:

подорожі, Німеччина, offenbach

Previous post Next post
Up