Останнім часом мене все більше і більше тягне в Італію... Італійські краєвиди, італійська кухня, оформлення італійських будиночків - все це в мене постійно в голові. Хочеться провести відпустку в чарівній Італії, але не лежати на пісочку і слухати італійські компліменти (хоча це теж не завадить), а смакувати легендарними італійськими стравами, пізнати їх з середини, доторкнувшись до них, відчувши їх аромат, поїхати на рибалочку і прогулятися Тосканою, купити в старого італійця морозива власного виробництва і роздивлятися вузькі вулички якогось невеличкого містечка. Мрії здійснюються , я вірю :)
Що ж рецепт тематичний. Ділюся :)
Консервований тунець 1 банка
Паста "Пенне" 250 гр
Вершкове масло 1 ст.л.
Оливкова олія 1 ст.л.
Мука 1,5-2 ст.л.
Молоко 200-250 гр
Тертий пармезан 70 гр
Шпинат 50 гр
Бульйон (якщо соус занадто густий)
сіль та перець
На пательні розтопити вершкове масло , додати оливкову олію та муку, розмішати до гомогенності. Тонкою струйкою вливати молоко, постійно помішуючи. Влити сік з тунця та варити до загустіння. Густоту можна регулювати бульйоном. Додати тертий пармезан, посолити та поперчити, вкинути шпинати, готувати ще 2 хв і вимкнути. Пасту відварити до стану альденте. Полити соусом та викласти шматочки тунця. Смачного :)
В последнее время меня все больше и больше тянет в Италию... Итальянские пейзажи, итальянская кухня, оформление итальянских домиков - все это у меня постоянно в голове. Хочется провести отпуск в очаровательной Италии, но не лежать на песочке и слушать итальянские комплименты (хотя это тоже не помешает), а смаковать легендарными итальянскими блюдами, познать их с середины, прикоснувшись к ним, почувствовав их аромат, поехать на рыбалку и прогуляться Тосканой, купить в старого итальянца мороженого собственного производства и разглядывать узкие улочки какого-то небольшого городка. Мечты сбываются , я верю :)
Что же рецепт тематический. Делюсь :)
Консервированный тунец 1 банка
Паста "Пенне" 250 гр
Сливочное масло 1 ст.л.
Оливковое масло 1 ст.л.
Мука 1,5-2 ст.л.
Молоко 200-250 гр
Тертый пармезан 70 гр
Шпинат 50 гр
Бульон (если соус слишком густой)
соль и перец
На сковороде растопить сливочное масло , добавить оливковое масло и муку, размешать до гомогенности. Тонкой струйкой вливать молоко, постоянно помешивая. Влить сок из тунца и варить до загустения. Густоту можно регулировать бульоном. Добавить тертый пармезан, посолить и поперчить, добавить шпинат, готовить еще 2 мин и выключить. Пасту отварить до состояния альденте. Полить соусом и выложить кусочки тунца. Приятного аппетита :)