Гомбовцы по-закарпатськи на пару

May 01, 2014 15:32

Свій пост почну з фрази : " Добре там, де нас нема !". Звичайно , можна переформулювати і по-іншому... На Україні я завжди старалася готувати страви французької, італійської та навіть азіатської кухні, прагнула вивчити технологію приготування різноманітних французьких кремів та їхньої патісієр, але зараз, знаходячись в Бельгії , моя душа потребує чогось рідного, того , що готувала моя мама і бабуся . Звичайно у кожного свої смаки, та хіба є щось краще, аніж смак дитинства.
P.S. Люблю тебе матусю і бабусю :)





мука 500 гр
молоко 260 гр
цукор 2-3 ст.л.
дріжджі сухі 12 гр
1 яйце
щіпка солі
сливове варення для начинки , але краще свіжі сливи. Кількість на свій смак . У мене пішло приблизно 100 гр

Для подачі: вершкове масло та мелені горіхи


Дріжджі розвести в частині теплого молока. Далі замісити тісто з усіх інгредієнтів . Накрити харчовою плівкою та дати підійти тісту (2-2,5 год). Хоча можна й менше. За цей час тісто треба зімяти двічі (трохи руками).



Тісто розкачати , сформувати кружечки товщина приблизно 0.5 см , діаметр 4-5 см. Викласти 1 ч.л. сливового варення та защіпнути краї , сформувати шарик .Змастити олією пароварку та викласти гомбовці. Накрити їх і дати постояти 30-40 хв. Готувати на пару 25 хв. Змастити вершковим маслом та посипати меленими горіхами. Смачного вам :)




Свой пост начну с фразы : " Хорошо там, где нас нет !". Конечно , можно переформулировать и по-другому... На Украине я всегда старалась готовить блюда французской, итальянской и даже азиатской кухни, стремилась изучить технологию приготовления разнообразных французских кремов и их патисиєр, но сейчас, находясь в Бельгии , моя душа требует чего-то родного, того , что готовила моя мама и бабушка . Конечно у каждого свои вкусы, но разве есть что-то лучше, чем вкус детства.
P.S. Люблю тебя мамочка и бабуличка :)

мука 500 гр
молоко 260 гр
сахар 2-3 ст.л.
дрожжи сухие 12 гр
1 яйцо
щепотка соли
сливовое варенье для начинки , но лучше свежие сливы. Количество на свой вкус . У меня ушло примерно 100 гр

Для подачи: сливочное масло и молотые орехи

Дрожжи развести в части теплого молока. Далее замесить тесто из всех ингредиентов . Накрыть пищевой пленкой и дать подойти тесту (2-2,5 ч). Хотя можно и меньше. За это время тесто надо смять дважды (немного руками).
Тесто раскатать , сформировать кружочки толщина примерно 0.5 см , диаметр 4-5 см. Выложить 1 ч.л. сливового варенья и закрепить края , сформировать шарик . Смазать маслом пароварку и выложить гомбовцы. Накрыть их и дать постоять 30-40 мин. Готовить на пару 25 минут. Смазать сливочным маслом и посыпать молотыми орехами. Приятного вам аппетита :)

фрукты, закарпатская кухня, десерты, орехи, выпечка, венгерская кухня, завтраки

Previous post Next post
Up